Истината ви дава Свобода! Говорете само Истината и се стремете към нея, за да сте в хармония! Със света и със себе си!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Истината ни освобождава от оковите на зависимостта. С нея се превръщаме в свободни личности.

Пилат зададе въпрос на Христа: „Що е истина?“ Ето един дълбок философски въпрос – лесно е да се зададе, но мъчно да му се отговори. Истината е себе си е нещо конкретно, реално, неизменно – вечна Светлина, вечна Мъдрост, вечна Любов, вечна Правда, вечен Живот. Но самото пък туй определение изисква да установим най-конкретно какво нещо е Истината. Ще се спра на мисълта: Истината е, която дава Свобода. Свободата е стремеж на човешкия ум, сърце, душа, Дух; Свободата – това е Животът, а Животът е предназначен да търсим Истината.

Христос казва: „Истината ще ви направи свободни. Свободата е необходимост на мъжа и жената; върху нея почива целият обществен строй. Всеки се стреми към Свободата и има право да живее свободно, но тази Свобода ще му се даде дотолкова, доколкото той може да използва благата на Истината.

Истината е независима от вашите и моите схващания; дали ще мислите по един, или друг начин, дали се приближавате, или отдалечавате от нея, вие няма да измените нейните отношения, тя винаги ще съществува каквато си е в този свят, който е много разумно създаден. Виделината, която имаме, произтича от Светлината и Истината. Любовта идва отгоре, от Истината, и когато тя завладее света, ще ви направи свободни.

 

Невероятният Дънов – съвети, рецепти, поучения

Юбилейно издание – 150 години от рождението на пророка

Издателство: Милениум, milleniumbg.eu

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Запазете енергията и силите си за тези, които наистина цените!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си