Ще пожънем онова, което сме посели!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Ще бъдем здрави, ако се научим да уважаваме тялото си и да го храним с подходяща храна, добри мисли и дела!

Сами оформяме бъдещето си и не е необходимо да плащаме на ясновидец, без значение дали е лекар, адвокат, свещеник или банкер, за да ни каже какво ще ни се случи утре. Нищо кой знае какво няма да се случи. Неизбежното ще настъпи – ще пожънем онова, което сме посели.

Обикновено човек сам си създава болестите. За да се предпазим от болестите, трябва да поддържаме Естествена хигиена на тялото. За поддържане на външната чистота е ясно. А за поддържане на вътрешна чистота трябва да се спазват принципите на Естествена хигиена.

 1. Първи принцип – консумиране само на храни, които са подходящи за съответния организъм.
 2. Втори принцип – хранене според естествените цикли на тялото.
  Тези цикли са: храносмилане (хранене и разграждане на храната), усвояване на хранителните вещества и отделяне на отпадните продукти. Макар че в известна степен тези функции протичат постоянно, всяка една от тях е по-интензивна в определени периоди от денонощието:
  – от 12:00 ч, до 20:00 ч. – храносмилане/разграждане на храната;
  – от 20:00 ч. до 4:00 ч. – усвояване на хранителни вещества;
  – от 4:00 ч. до 12:00 ч. – отделяне на отпадни продукти;
  Тъй като при всеки от тези процеси се изразходва много енергия, е много важно да се приема храна само от 12:00 ч. до 20:00 ч. В противен случай няма да има достатъчно енергия за пълното разграждане и усвояване на храната, както и за отделянето на отпадните продукти от нея (и от обмяната на веществата като цяло). Именно задържането на отпадните продукти от обмяната на веществата, които са отровни, води до различни проблеми със здравето.
 3.  Трети принцип – консумиране на храни с високо съдържание на вода (пресни, сурови, „живи“ храни).
  На първо място, животът на човека зависи от въздуха. На второ – от водата, и на трето – от храната. Човешкият организъм се състои от 70% чиста дестилирана вода. На денонощие той се нуждае от 2 до 4 литра вода. Тя се набавя чрез пиене на течности и разграждане на храната. Най-добрата напитка за човека е естествено съществуващата  прясна „сладка“ вода. Пийте изворна или минерална вода с ниска минерализация.
  От храните, които са подходящи за човека, единствено пресните сурови плодове и зеленчуци са с високо съдържание на вода и са алкалообразуващи. Всички останали храни са концентрирани.
 4. Четвърти принцип – правилно комбиниране на храните.
 5. Пети принцип – да не се преяжда.
 6. Шести принцип – движение (но не до преумора).
  Животът е движение. Движението е здраве. Здравето е богатство.

Истината за болестите – Тихомир Петров

Издателство: Милениум, milleniumbg.eu

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Кои са истински важните неща в живота? – здраве, семейство и щастието да се събуждаш всяка сутрин!