Ти си Жена и можеш всичко! Просто повярвай в себе си!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

За жените няма невъзможни неща по пътя към успеха – могат и зная как, само трябва да повярват в себе си!

Още от времето, когато една неизвестна и доста уверена в себе си жена решила да отхапе от плода на забраненото дърво, жените по света били обичани, мразени, възхвалявани, хулени, или просто оставали неразбрани. В модерния свят нещата не са особено различни, но все пак днес отхвърляме много от закостенелите идеи, приемани за закономерност само преди поколение. Поемаме към един нов свят на приключения, възможности и предизвикателства.

Възползвайте се от женските си предимства!

В брандирането всичко се свежда до предимството ви пред останалите. Женската нагласа на ума ни дава силни способности, от които трябва да се възползваме в работата, за да вървим напред в кариерата:

Изключителна емпатия. Разполагаме с непогрешими антени, с които улавяме и разчитаме жестовете, тона на гласа, лицата и позите. Накратко, знаем как да четем между редовете и какво наистина чувства човекът отсреща.

Необичайна интуиция. Имаме точен нюх. Често знаем отговора в дадена ситуация благодарение единствено на несъзнателен процес, който може да е изненадващо точен.

Силни вербални и комуникативни умения. Жените постигат по-добри резултати в писменото разбиране, писането и други словесни умения, които всъщност са ключови за работното място.

„Социален ген“ и умение да изграждаме дълбоки лични връзки. Жените са по-умели в свързването и обгрижването на околните. Жените са истински специалисти в създаването на силни, подкрепящи връзки.

Повече откритост в изразяването и споделянето на чувствата. Жените имат повече желание да се отворят, да започнат да говорят и да споделят своите емоции. По-вероятно е именно жените да повдигнат въпроса за проблем, който се отразява на духа в офиса.

Сътрудничество и лидерски стил, отворен към екипа. Вместо да използват контролиращ лидерски стил, жените са склонни да търсят консенсус и да управляват с помощта и активното участие на подчинените си.

Повече средства за въздействие чрез външността. Жените могат да използват своето чувство за стил, за да изразят своята визуална идентичност чрез дрехи, прическа, грим и аксесоари – основен елемент на персоналния брандинг.

Мисли като жена, действай като жена – Катрин Капюта, selfbrand.com

Издателство: Кръгозор, kragozor.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочети още:

Защото аз съм жена във всичко!

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си