Не дръжте гнева в себе си! Заявете спокойно какво ви тревожи и така ще се освободите от напрежението и негативните емоции

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Не приемайте отношението към вашата работа като лично. Приемете го като градивна критика, която ще ви помогне да се изградите като добър професионалист!

Оставете сълзите вкъщи

Случвало ми се е, а вероятно и на вас, да реагирам емоционално. Понякога не можем, а и не бива да спираме в емоционалните си реакции. Не забравяйте, че е напълно естествено жените да изразяват повече емоции. Нашето желание да показваме отношението си към дадена ситуация е помогнало за излизането наяве на много проблеми на работното място. Което е чудесно – много от началниците са ми казвали, че жените са като канарчето в мината, което сигнализира за опасност.

Но понякога е проблем да сме толкова открити. В общия случай сълзите на работното място не са препоръчителни. Жените може и да ви разберат, но на мъжете ще им е трудно и може да си помислят, че не сте достатъчно добри за работата си. Така че, ако усещате, че ви предстои емоционален момент, най-добре е да се извините и да отидете на по-усамотено място.

Често жените реагират емоционално на случващото се в работата, като Мелинда, моя позната, която не получаваше желаното повишение. И какво си мислите, че направи тя? Разсърди се на шефа си и започна да го избягва. Лоша стратегия, предвид факта, че шефът ѝ имаше най-много власт над нейния бранд и възможностите ѝ за повишение. Повечето мъже разбират, че въпросът не е личен, че става въпрос за бизнес. Те се отправят към кабинета на шефа си с изложение в пет точки за това защо е трябвало да бъдат повишени. И не си тръгват, преди да получат препоръки за нещата, които да правят, за да напреднат.

Не правете грешката да приемате отношението към вас в бизнеса като нещо лично.

 

Мисли като жена, действай като жена – Катрин Капюта, selfbrand.com

Издателство: Кръгозор, kragozor.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочети още:

 С всичко можем да се справим, ако елиминираме негативните мисли и се изпълним с вяра!