Не дръжте гнева в себе си! Заявете спокойно какво ви тревожи и така ще се освободите от напрежението и негативните емоции

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Не приемайте отношението към вашата работа като лично. Приемете го като градивна критика, която ще ви помогне да се изградите като добър професионалист!

Оставете сълзите вкъщи

Случвало ми се е, а вероятно и на вас, да реагирам емоционално. Понякога не можем, а и не бива да спираме в емоционалните си реакции. Не забравяйте, че е напълно естествено жените да изразяват повече емоции. Нашето желание да показваме отношението си към дадена ситуация е помогнало за излизането наяве на много проблеми на работното място. Което е чудесно – много от началниците са ми казвали, че жените са като канарчето в мината, което сигнализира за опасност.

Но понякога е проблем да сме толкова открити. В общия случай сълзите на работното място не са препоръчителни. Жените може и да ви разберат, но на мъжете ще им е трудно и може да си помислят, че не сте достатъчно добри за работата си. Така че, ако усещате, че ви предстои емоционален момент, най-добре е да се извините и да отидете на по-усамотено място.

Често жените реагират емоционално на случващото се в работата, като Мелинда, моя позната, която не получаваше желаното повишение. И какво си мислите, че направи тя? Разсърди се на шефа си и започна да го избягва. Лоша стратегия, предвид факта, че шефът ѝ имаше най-много власт над нейния бранд и възможностите ѝ за повишение. Повечето мъже разбират, че въпросът не е личен, че става въпрос за бизнес. Те се отправят към кабинета на шефа си с изложение в пет точки за това защо е трябвало да бъдат повишени. И не си тръгват, преди да получат препоръки за нещата, които да правят, за да напреднат.

Не правете грешката да приемате отношението към вас в бизнеса като нещо лично.

 

Мисли като жена, действай като жена – Катрин Капюта, selfbrand.com

Издателство: Кръгозор, kragozor.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочети още:

 С всичко можем да се справим, ако елиминираме негативните мисли и се изпълним с вяра!

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си