Мило момиче, помни, че в света няма граници! Всичко, което пожелаеш, може да бъде постигнато! Само не се отказвай!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Мечтай за невъзможното и го постигни – с желание, постоянство и упорит труд!

Животът на една жена често е доста по-сложен от този на мъжа. Жените имат доста повече неща, с които трябва да се справят, освен кариерата си. Обикновено те са в главната роля по отношение на децата и на цялата вселена от неща, които се случват в живота на семейството. Затова жените трябва да открият какво е важно за тях и да организират живота си около него. Когато давам съвети за амбициозни жени, им казвам следното:

Определете приоритетите си: Ако основният ви приоритет са децата, опитайте се да си осигурите максимално добро време, прекарано със семейството.

Определете си цел в кариерата: Ако целта ви е да станете изпълнителен директор, задайте си примерен срок кога бихте искали да станете и планирайте отзад напред.

Намерете си треньор за кариерата: Обективните съвети от човек, който няма задни мисли, са нещо изключително важно.

Открийте лични застъпници: Важно е да създадете застъпници – по-висшестоящи от вас уважавани колеги с добри контакти, които могат да застанат на ваша страна и да ви споделят важна информация, преди всички други да я научат.

Гледайте на търсенето на работа като на бизнес сделка: Определете условията си и търсете партньори, които имат желание да ви осигурят тези условия.

„Вие сте равни с всеки мъж“ вече не е някаква абстрактна сентенция за много жени. Разбира се, все още има проблеми, но различията все повече се оказват в наша полза. И научих, че не съществуват граници.

 

Мисли като жена, действай като жена – Катрин Капюта, selfbrand.com

Издателство: Кръгозор, kragozor.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочети още:

 Не се отказвай от мечтите си, дори когато е най-трудно! Това значи, че си на прав път!

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си