Мило момиче, помни, че в света няма граници! Всичко, което пожелаеш, може да бъде постигнато! Само не се отказвай!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Мечтай за невъзможното и го постигни – с желание, постоянство и упорит труд!

Животът на една жена често е доста по-сложен от този на мъжа. Жените имат доста повече неща, с които трябва да се справят, освен кариерата си. Обикновено те са в главната роля по отношение на децата и на цялата вселена от неща, които се случват в живота на семейството. Затова жените трябва да открият какво е важно за тях и да организират живота си около него. Когато давам съвети за амбициозни жени, им казвам следното:

Определете приоритетите си: Ако основният ви приоритет са децата, опитайте се да си осигурите максимално добро време, прекарано със семейството.

Определете си цел в кариерата: Ако целта ви е да станете изпълнителен директор, задайте си примерен срок кога бихте искали да станете и планирайте отзад напред.

Намерете си треньор за кариерата: Обективните съвети от човек, който няма задни мисли, са нещо изключително важно.

Открийте лични застъпници: Важно е да създадете застъпници – по-висшестоящи от вас уважавани колеги с добри контакти, които могат да застанат на ваша страна и да ви споделят важна информация, преди всички други да я научат.

Гледайте на търсенето на работа като на бизнес сделка: Определете условията си и търсете партньори, които имат желание да ви осигурят тези условия.

„Вие сте равни с всеки мъж“ вече не е някаква абстрактна сентенция за много жени. Разбира се, все още има проблеми, но различията все повече се оказват в наша полза. И научих, че не съществуват граници.

 

Мисли като жена, действай като жена – Катрин Капюта, selfbrand.com

Издателство: Кръгозор, kragozor.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочети още:

 Не се отказвай от мечтите си, дори когато е най-трудно! Това значи, че си на прав път!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си