Кристина Иванова


Обичам литературата, музиката и фотографията. Обичам красиви хора, с красиви мисли и красиви занимания. Създател съм на krisstinaivanova.wixsite.com/sandoraphotography – eдно кътче във виртуалното пространство, където можете да видите част от визуализирането на цялата хубост, която ни заобикаля. За контакт с мен: krisstina.ivanova@abv.bg и facebook.com/krisstina.ivanova; facebook.com/sandoraphotography.


Никос Казандзакис: Имаш четка, имаш цветове – нарисувай си рай.

Автор: | Категории: Блог | 0 Коментара
Никос Казандзакис е считан за един от най-важните творци за представянето на Гърция пред литературната общност, въпреки че прекарва по-голямата част от творческия си живот извън пределите на родината си. Роден в обикновено семейство, Казандзакис успява да се докосне до обикновения човек. Той чудесно знае кое би го разсмяло,

Ерих Мария Ремарк за сенките в рая и щастието не като състояние, а като вълна върху гладката повърхност на живота

Автор: | Категории: Цитати | 0 Коментара
Ерих Мария Ремарк е познат на аудиторията с книгите си, посветени на Първата световна война, ефектите от нея върху отделния индивид и върху общреството като цяло. Определян като „майстор на лирическия натурализъм“, той е едно истинско преживяване за читателя и представите му за силата на духа и неговото поражение.