Джон Кехоу: Мислете за постиженията си и ще постигате още!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Вярвай, Откъси
снимка: ketoanleanh.vn

снимка: ketoanleanh.vn

Позитивните ви качества са също толкова реални, колкото и негативните. Твърде често наблягаме на нашите отрицателни страни. Нека да променим този навик.

Успехът не е просто психологическа постановка — той е още и вибрация на енергия и при това много мощна. Тези, които го притежават, излъчват биополе от увереност, което незабавно се усеща от околните. „Вибрацията на успеха“ също естествено и без усилие привлича към себе си още повече успех. Онези, които разбират това, превръщат в навик процеса на създаване и поддържане на „вибрацията на успех“ в себе си.

За да създадете в себе си вибрация на успеха, е необходимо просто да започнете да се възприемате като преуспял човек. Правете това, като редовно се концентрирате върху всички позитивни качества, които притежавате, а също и върху миналите и настоящите си постижения. Отделете време точно сега и напишете най-малко десет свои позитивни качества. Като при това включвате не само очевидните ваши качества, а всички. Посочете неща, като: „Справям се в работата си. Обличам се добре. Аз съм позитивен човек. Аз съм креативен.“ Не се чувствайте глупаво и не си мислете, че това няма значение. Позитивните ви качества са също толкова реални, колкото и негативните. Твърде често наблягаме на нашите отрицателни страни. Нека да променим този навик.

Когато направите списъка, позволете на съзнанието си да се спре за няколко минути върху онези успехи, който вече сте постигнали. Вървете с високо вдигната глава и почувствайте гордостта от постигнатото. Почувствайте се велики. Усетете дъхът на успеха. Правете това пет минути дневно и ще започнете да изграждате вибрация на успех.

Позволете на всеки успех, който някога сте постигнали — както минал, така и настоящ, да бъде потенциален източник на сила за вас. Често приключването с някоя важна задача ни кара да се чувстваме добре за няколко дни, а ако имаме късмет — и за няколко седмици. Но какво се случва, когато се изправим пред следващата трудност? Установяваме, че твърде бързо сме изоставили чувството на удовлетвореност от реализирането на целите си и дори забравяме, че сме постигнали нещо. Позволяваме на вибрацията на успеха, породена от постиженията ни, да си отиде и така я губим безвъзвратно. Това не може да бъде определено по друг начин, освен като абсолютно безсмислено разпиляване на могъщата „енергия на успеха“. А можем да използваме тази енергия отново и отново, при това с положителен резултат, но, за съжаление, никога не са ни учили как да го правим.

Фокусирайте се редовно върху всички свои постижения; дори върху нещо, случило се преди пет или десет години. „Но, нали това е минало?“, бихте казали вие. Наистина, минало е, но енергията на успеха, породена в резултат на концентрацията върху това достижение, идва тук и сега, в настоящето, и по този начин ще помогне и за постигането на по-нататъшни успехи. Така че не я отхвърляйте.

Научете се да бъдете доволни от себе си, често дори и напук. Оглеждайте се за всичко, което може да ви накара да се чувствате силни, благополучни, преуспяващи и просто добри. Забелязвайте и осъзнавайте всички позитивни моменти, използвайте ги да създавате вибрация на успеха.

Отделете малко време тази седмица и прегледайте талантите си, положителните си качества, възможностите си за реализация. Направете списък от дванадесет причини, които да обясняват защо мислите, че ще постигнете целите си. Ежедневно се обръщайте към направения от вас списък. Позволете му да ви вдъхне увереност и сила. Продължавайте да го попълвате, когато откриете нови положителни и полезни качества в себе си. Всеки път, когато се почувствате потиснати или провалени, той ще играе ролята на обезопасяващата мрежа, която ви улавя, ако сте тръгнали да падате.

Успехът идва при онези, които са ориентирани към успех. Провалът идва при тези, които заради пренебрегване на позитивното мислене, започват да се смятат за неудачници. Всички имаме успехи и провали. Всички имаме победи и поражения. Позволете на провалите и пораженията да изчезнат от паметта ви, да се разтворят в небитието. Забравете ги. А собствените си успехи и победи не бива никога да забравяте. Те трябва да се държат наблизо и в готовност на удобно място в паметта ви, за да можете да ги преживявате отново и отново. Носете ги вътре в себе си като знаме на победата и им позволете да ви дават сили. Те винаги ще ви служат добре.

 

Успехът и парите – Джон Кехоу, learnmindpower.com

Издателство: Феникс Дизайн

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.