Щастието не е безоблачно небе, а осъзнаване, че зад облаците винаги грее слънцето

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Блог
снимка: pixabay.com

Да бъдеш щастлив означава да признаеш, че си струва да живееш, въпреки всички предизвикателства, неразбирателства и кризисни периоди!

„Бих искал винаги да помниш, че да бъдеш щастлив не означава над теб да има безоблачно небе, пътища без препятствия, работа без умора, връзки без разочарования.
Да бъдеш щастлив означава да намериш сила в прошката, надежда в битките, сигурност в страха, любoв в разделите!
Да бъдеш щастлив не значи просто да цениш усмивката, а да въздействаш върху тъгата! Не само да празнуваш успеха, а да се учиш от провалите! Не само да изпитваш удоволствие от аплодисментите, а да намериш радост в неизвестността!
Да бъдеш щастлив означава да признаеш, че си струва да живееш, въпреки всички предизвикателства, неразбирателства и кризисни периоди!
Да бъдеш щастлив не е случайност на съдбата, а завоевание на този, който може да пътешества дълбоко в душата си!
Да бъдеш щастлив означава да не бъдеш жертва на проблемите си, а да се превърнеш в автор на житейската си история! Да пребродиш пустините извън теб, но да си способен да откриеш оазиса, скрит в душата ти! Всяка сутрин да благодариш на Бога за чудото на живота!
Да бъдеш щастлив означава да не се страхуваш от собствените си чувства! Да можеш да говориш сам със себе си! Да имаш смелостта да чуеш „Не!”. Да имаш сили да понесеш критиката, дори тя да е несправедлива! Да целуваш децата си, да се радваш на родителите си и да изживяваш приятни моменти с приятелите си, дори когато те нараняват!
Да бъдеш щастлив означава да покажеш веселото, свободно и непринудено дете, което живее във всеки от нас! Да си достатъчно зрял, за да кажеш „Сгреших!”. Да притежаваш смелостта да изречеш „Прости ми!”. Да имаш чувствителността да промълвиш „Имам нужда от теб!”. Да можеш да прошепнеш „Обичам те!”.

Пожелавам животът да ти даде многобройни възможности да бъдеш щастлив!

Бъди влюбен в радостта през твоята пролет!
Бъди приятел на мъдростта в твоята зима! И когато сбъркаш пътя, започни всичко отначало! Така все по–силно ще обичаш живота!
И ще откриеш, че да бъдеш щастлив не означава да имаш идеален живот!

Трябва да използваш сълзите, за да откриеш толерантността!
Да използваш загубите, за да изгладиш търпението!
Да използваш провалите, за да изваеш спокойствието!
Да използваш болката, за да полираш удоволствието!
Да използваш препятствията, за да отвориш прозорците на интелекта!

Никога не се отказвай от себе си!
Никога не се отказвай от хората, които обичаш!
Никога не се отказвай да бъдеш щастлив, защото животът е спектакъл, който не може да бъде пропуснат!

А ти си СПЕЦИАЛЕН човек…“

Аугусто Кури