Дийпак Чопра: Миналото е история, бъдещето е мистерия, а настоящият момент е дар

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Блог, Препоръчано
снимка: motivated.life

снимка: motivated.life

На следващите редове ще споделим с вас някои от любимите ни мисли на Дийпак Чопра. Препрочитайте ги често – ще ви помогнат да живеете по-щастливо. Ще ви помогнат да сте по-щастливи…

1. Най-здравословният отговор на живота е радостта.

2. Отърси се от потребността да получаваш одобрението на другите. Ти не зависиш от ничие одобрение.

3. Позволи си да прощаваш на себе си и другите и ще видиш колко по-щастлив и свободен ще станеш. 

4. Здравето не е просто отсъствие на болест. То е вътрешно усещане за радост и благополучие, което трябва да ни съпътства постоянно.

5. Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

6. Докато давате, ще получавате. Колкото повече давате, толкова по-голямо ще става доверието ви в чудодейното действие на този закон. И тъй като ще получавате повече, възможностите ви да давате също ще се увеличат.

7. Винаги, когато срещнеш съпротивление, дай си сметка, че насилвайки ситуацията, съпротивлението само ще се увеличава. Откажи се да защищаваш своите становища. Престани да се бориш и да се съпротивляваш. И ще изживееш в пълна мяра настоящия миг. Защото „Миналото е история, бъдещето е мистерия, а настоящият момент е дар.“

8. Ти привличаш в живота си хората и ситуациите, от които имаш нужда, за да научиш определен урок. 

9. Колкото по-малко отваряш сърцето си към другите, толкова повече сърцето ти страда.

10. Да бъдеш себе си и е най-лесният, и най-трудният начин да бъдеш щастлив! Независимо какво ще си помислят другите, независимо дали истинското ти аз ще те изправи пред предизвикателства, няма по-голямо щастие от това да се осмелиш да бъдеш това, което си.

11. Откажете се от своята обвързаност с известното, прекрачете в неизвестното и ще навлезете в полето на всички възможности.

12. Чудесата се случват всеки ден. Макар и да ги мислим за изключителни, чудесата всеки ден прекосяват и нашето съзнание. Ние избираме дали да ги забележим, или подминем, без да съзнаваме, че биха могли да променят съдбата ни. Ако приемем, че чудесата съществуват, само след миг животът ни може да се преобрази в шеметно изживяване, по-чудесно и вълнуващо, отколкото в най-съкровените ни мечти. Пропуснем ли ги, случаят отлита завинаги.

 

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Как да живеем истински тук и сега – 10 изречения от 10 писатели

Ралф Уолдо Емерсън: Запиши в сърцето си, че всеки ден е най-хубавият ден в живота ти

За да продължиш към бъдещето, трябва да се обърнеш с гръб към миналото…