Робърт Кийосаки: Човек създава своето бъдеще чрез действията си днес, а не чрез това, което възнамерява да направи утре

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Писателски блог | 0 Коментара
снимка: hibandigital.com

снимка: hibandigital.com

Повечето време животът не ти говори. Той просто те бута насам-натам.  С всяко побутване той ти казва: „Събуди се. Има нещо, което искам да научиш“.

Каквото и да правите – или не правите – винаги ще има хора, които да ви проклинат и осъждат. Така че действайте според собствените си убеждения, според това, на което ви учи вашето сърце.

Размерът на успеха ви се измерва от силата на вашето желание, от размерите на вашитe мечти и от начина, по който се справяте с разочарованието по пътя.

Когато кажеш: “Не мога да си го позволя”, мозъкът ти спира да работи. Но зададеш ли си въпроса: “Как мога да имам това? “, мозъкът ти започва да мисли.

Във всеки от нас има добър човек, зъл човек, алчен, беден, страхливец, измамник, герой, лъжец, скъперник, любовник, неудачник… и какво ли още не. Израстването е процес, при който избираме в кой от всички тези персонажи искаме да се превърнем. На кой персонаж ще се уподобим и ще съживим.

Този, който търси компанията на по-умните от него, е умен. Този, който може да види техните недостатъци, е мъдър. А този, който може и да намери подходящ начин да им ги посочи, е умен, мъдър и силен.

Ако трябва да избера едно единствено желание сред всички свои желания, бих избрал желанието да се себераздавам. Всичко останало ще дойде само. Рано или късно ще дойде.

За един и същ проблем, към едно и също явление или процес винаги са възможни два подхода: негативен и позитивен, песимистичен и оптимистичен. Изборът правим ние.

Мечтите се постигат трудно. Страхът от несбъднати мечти „парализира”. Да се стремиш да печелиш пари, за да трупаш вещи е не само страшно, но и ужасно.

Ще го повторя отново. Продължавайте. Не се отказвайте.

Напълно нормално е да желаете нещо по-добро, по-хубаво, по-забавно и вълнуващо.

 

Робърт Кийосаки е американец от японски произход – автор на автор на книгата „Богат татко, беден татко“, милионер и бизнесмен, водещ на семинари и курсове за мотивация и самоусъвършенстване.

Роберт Кийосаки , richdad.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си