Джим Рон : Научи се да бъдеш щастлив с това, което имаш, докато преследваш това, което искаш.

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Писателски блог | 0 Коментара
снимка: ewweb.com

снимка: ewweb.com

Животът е уникална комбинация между „искам…“ и „как да…“. Ние трябва да обърнем еднакво внимание и на двете неща.

Преди казвах: „Надявам се нещата да се променят.“ После научих, че единственият начин да се променят нещата за мен, е когато аз се променя.

Не това, което ни се случва, а това, което ние избираме да направим с това, което ни се е случило, е факторът, който променя живота ни.

Има два начина да посрещнеш бъдещето. Първият е с опасения, а вторият – с предвиждане.

Ако не ти харесва къде се намираш, смени си мястото. Ти не си дърво.

Мотивацията те кара да започнеш. Навикът е това, което те поддържа

Не искай нещата да бяха по-лесни – искай ти да си по-добър!

Провалът не е еднократно събитие. Не се проваляме така изведнъж.  Провалът всъщност е няколко грешки в преценката ни, които повтаряме всеки ден.

Ако нямаш куража да рискуваш и да направиш нещо необичайно – ще трябва да се задоволиш с обичайните неща!

Ако не сътвориш сам план за своя живот, най-вероятно животът ти ще стане част от плановете на някой друг. И познай какво са планирали другите за теб? Не много…

Успехът се състои в това да правим обичайните неща необичайно добре.

Грижете се за тялото си – то е единственото ви постоянно жилище на тази земя!

Най-важното в живота не е какво ще получиш – а в какво ще се превърнеш.

Стените, които издигаме около себе си, за да се предпазим от тъгата… пазят от нас и радостта.

Най-лошото, което можем да направим е да не опитаме, да знаем какво искаме, но да не се осмелим да го направим, да прекараме години в мълчалива болка, да се питаме докъде бихме могли да стигнем – и никога да не разберем верния отговор.

Не можеш да достигнеш дестинацията (целта) за една нощ, но можеш да промениш посоката на своя живот за една нощ.

 

Джим Рон е американски предприемач, автор и мотивационен лектор. Едни от най-успешните му книги са „Ключове към успеха“, „12 Пилара“ , „Сезоните на живота“, „Да се изкачиш на върха“, „Уроците на живота: как да успеем в живота“.

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Тагове:

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си