Светът е проекция и отражение на нас, ние сами създаваме своята реалност!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Цитати
снимка: arhivach.org

снимка: arhivach.org

Калина Митева е духовен консултант и работи с хората за постигане на хармония в живота по пътя към себе си. Тя е автор на книгата „Да погледнем в себе си“ – Ръководство по пътя към все по-добър живот. Книгата е призив към всички, които желаят да подобрят начина си на живот, чрез начина си на мислене.

Всички имаме изпитания в живота, трудности в ежедневието, грешки и постъпки, с които не се гордеем. Ние избираме как да приемем случващото се. Да приемем и осъзнаем станалото и да продължим напред или да се превърнем в хленчещи същества, страдащи от страх и безпокойство, обвинявайки Живота за това!

Промяната започва от вас. Не изисквайте от околните да се променят и да бъдат други. Нужно е вие да промените отношението и начина, по който приемате събитията в ежедневието и всичко, което ви заобикаля, за да получите един по–различен поглед върху случващото се.

Нужно е само да отворите ковчежето с подтиснатите чувства. Да ги признаете пред себе си, да ги приемете, да се отърсите от тях и да продължите напред.

Простете на себе си и на другите. Прошката променя живота в положителна посока, отразява се на отношенията ви с хората, успеха в професията и в целия живот.

Слушайте себе си и се научете да чувате вътрешния си глас. За да влезе нещо ново в живота ви, е нужно да „почистите”. Да се освободите от отношения и хора, които ви измъчват, да изхвърлите ненужните вещи, за да направите път на новото. Градете нови благотворни връзки и ситуации, освобождавайки се от всичко, което ви затормозява и не отговаря на вашата същност.

Следвайте своя път! Не се подвеждайте по лъжливи знаци. На прав път сте, след като ви е ведро и спокойно на душата!

Всички отговори са вътре във вас. Необходимо е само да слушате и вярвате на вътрешния си глас.

Обичайте себе си! Любовта към себе си е по скоро физическо, емоционално, психологическо и духовно уважение към себе си. Да се приемате и харесвате въпреки всички наши лични поражения, въпреки формата на носа и лицето си или пък въпреки липсата на определени умения и способности. Това е пътя на безусловната любов.

Човек, който носи любов и обич в сърцето към себе си и всички други не може да се държи лошо и да има оскърбяващо поведение. Защото каквато е вътрешната му същност това и показва навън.

Влагайте време, енергия и средства за личното си израстване към постигане на все по-добър живот. … Отговорността на всеки поел по пътя на духовното израстване е по-голяма. Всички малки случки в ежедневието са проверка и изпит и овладявайки ги преминавате на следващо ниво.

Освободете се от лоши мисли! Мислете за хубавите неща от живота, за радостните мигове, които ви предстоят, за това, което искате да имате и да постигнете, за да го привлечете в живота си.

Освободете се от страха и нуждата да се оплаквате! Оплаквайки се от нещо или от някого, вие засвидетелствате страха си от това. Давате му външен израз, излъчвате подобни вибрации и продължавайки с недоволството и вайкането, затвърждавате и се доближавате до това, от което се страхувате.

 

Подбор: Виктория Кюпова

 

Да погледнем в себе си – Калина Митева

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Смисълът на живота е да станеш човека, който си роден да бъдеш!

Жозе Родригеш Душ Сантуш: Животът не е случайно събитие…

Сократ: Колкото по-малко искаш, толкова по-близо си до Бог