Успехът не е въпрос на късмет, а на избор

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: www.poetryclub.com.ua

снимка: poetryclub.com.ua

Брайън Трейси: И успехът, и неуспехът се дължат на вашите избори и вашите действия. Затова, ако искате да промените бъдещето, променете изборите и действията си в настоящето…

Вероятността да постигнете успех в някаква област е голяма, ако разполагате с ясен и подробен план, който ежедневно следвате и изпълнявате. Още повече ще увеличите шансовете си за успех, ако постоянно обогатявате знанията и уменията, които са ви необходими, за да блеснете във вашата област. А ако се свържете с подходящите хора, организирате отлично времето си, реагирате бързо, когато ви се предостави възможност, и постоянствате пред лицето на трудностите, късметът със сигурност ще ви се усмихне.

Готовността да поемате разумни рискове в преследването на ясно определени и желани цели със сигурност ще ви отреди място сред печелившите. Ще привлечете всички възможни шансове на ваша страна. Ще постигнете същите успехи за една-две години, които други може да не постигнат дори за 10-20 години, ако им липсва вашата целенасоченост и целеустременост. Ще създадете сами бъдещето си. И това не е въпрос на късмет!

Какво наистина искате?

Всички искат да бъдат по-щастливи, по-здрави и по-богати и да получат повече от живота. Независимо от постиженията вие винаги ще желаете повече и това е добре. Желанието за непрекъснато самоусъвършенстване ви кара да израствате и да се развивате до реализиране на пълния ви потенциал.

Но в днешния свят на почти неограничени възможности малцина са тези, които по тяхно собствено признание наистина прилагат пълно способностите си. Повечето хора изпитват неловкото чувство, че биха могли да постигнат много повече само ако знаеха как. Успехът, както и да го определите, не е случайност. Той не е резултат от добър или лош късмет. Дори да не сте се опитвали да определите точно стъпките, които сте предприели или които не сте успели да предприемете, за да постигнете положението, в което се намирате днес, сигурно е, че определен процес ви е довел дотук. Истината е, че вашите действия и поведение не биха могли да ви отведат другаде. Постиженията дължите единствено на себе си. Изборът и решенията през месеците и годините неизбежно са определили качеството на живота ви днес. Най-хубавото е, че по всяко време можете да направите различен избор и да вземете различни решения за бъдещето. Можете да предприемете различни стъпки и в резултат на това неизбежно ще се озовете на място, различно от това, в което се намирате днес.

За да осъзнаете пълния си потенциал, отърсете се от чувството за случайност и несигурност. Организирайте живота си така, че значително да увеличите вероятността да постигнете целите си. Открийте причинно-следствената връзка между желанията си и начините за постигането им.

Упражнявайте пълен контрол върху живота си и създайте собственото си бъдеще. Не трябва да оставяте нищо на случайността.

 

Създайте сами бъдещето си – Брайън Трейси*, briantracy.com

Издателство: Обсидиан, obsidian.bg

* БРАЙЪН ТРЕЙСИ ИДВА В БЪЛГАРИЯ! Да, на 31 май, 2017 г., в Интер Експо Център – София, от 9:30 до 17:15 ч. световноизвестният бизнес лектор и ментор ще проведе семинар на тема „Психология на продажбите“. Основните въпроси, които ще бъдат разисквани, са как да създаме ефективна връзка с клиентите си, как да наложим продукта си, как да продаваме успешно… Не пропускайте тази уникална възможност да почерпите идеи и вдъхновение от един от най-будните умове днес! За повече информация посетете сайта на организаторите: webandevents.com. Билети можете да закупите на  briantracy.bg.

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.