Завоите, които ни карат да се отклоняваме от пътя ни, всъщност ни водят по пътя ни!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Блог
снимка: greatfon.com

снимка: greatfon.com

Освободете се от всички очаквания и прегърнете живота си. Едва тогава ще успеете да се насладите истински на всичко, с което е богат животът ви!

Завоите, които ни извеждат от пътя, по който сме мислели, че трябва да вървим, изобщо не са отклонения, а са най-бързият път от мястото, на което се намираме, до мястото, на което искаме да бъдем – иначе не бихме вървели по него.

Знайте, че животът винаги нарежда нещата във ваша полза. Разберете, че очакванията са само представата ви за нещо и че тази представа не може и не взема под внимание сложното преплитане на житейските пътувания на всички нас, последователно и едновременно, в колективното и съавторско преживяване на Единната душа, проявена чрез Многото. С други думи, тук се случва повече, отколкото се вижда на пръв поглед. Има повече от една житейска програма. Целта е една, но процесът е многостранен. Непрекъснато съзнавайте това и ще откриете, че, ако се придържате към очакванията си, само ще спънете Идеалния план и разиграването му на сцената на живота от всички участници.

Твърдя, че очакванията поставят граница на начина, по който човек определя съвършенството, и тази граница ви пречи самите вие да създавате съвършенство. Затова не очаквайте нищо и вземайте каквото получавате. Приемайте онова, което се появи. Обичайте го такова, каквото е.

Автор: Нийл Доналд Уолш

 

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Правилната молитва е молитва на благодарност

Да мислим с любов или страх – това е изборът, който правим всеки ден

Чудесата са навсякъде около нас. Трябва само да ги видим!