Чудесата са навсякъде около нас. Трябва само да ги видим!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Вярвай, Откъси

снимка: www.glogster.com

Щом разберем и наистина познаем, че Бог е тъкмо тук и тъкмо сега, пространството на тук и сега се открива широко за най-невероятни възможности.

Ние сме тръгнали към своето бъдеще. Ние сме възлюблени чеда, поели по нов път сега, когато навлизаме в новото хилядолетие и започваме да разбираме неща, които, само преди няколко години, дори не сме подозирали, че съществуват. Подготвяме се да се изправим пред големите въпроси на живота, готови да разрешим най-върховните тайни на вселената.
Ние сме представители на много младо общество, ти и аз. Някои дори биха могли да кажат – на примитивно общество. Но най-сетне, сега сме пред прага на зрелостта. Да пораснем, да открием и да разгърнем своето по-голямо аз. Ние носим със себе си изключителен и огромен потенциал. Имаме всички средства, които са ни необходими, за да се изправим пред един невероятен утрешен ден. Притежаваме технология и изобретателност да създаваме още по-големи технологии. Притежаваме прозрение и способността да постигнем още по-голямо прозрение. Всичко, от което сега се нуждаем, е един малък тласък. Малък тласък в правилната посока.
Време е да се появим на бял свят. Време е да пресечем Пътя. Време е да започнем да изкачваме хълма от другата страна.
Можем да го направим, можем да се справим и ще бъде толкова по-лесно, ако знаем, ако вярваме, че имаме помощ, че имаме партньор, сътворец, приятел, че Бог е на наша страна, благославящ нашето пътуване, показващ ни пътя, даващ ни лек тласък – и приканващ ни да дадем също тласък един на друг. Тези „тласъци“ от Бога са това, което наричам Мигове на Благодат. Те идват под много форми, често по най-необичайно време, често на най-странни места, винаги по съвършен начин. Нашето предизвикателство е да не пропускаме такива моменти и по-нататък да ги предадем на другите, защото най-добрият начин да дадем тласък един на друг е да направим всичко, което можем, за да променим нашата колективна реалност, да променим нашето колективно съзнание, да творим съвместно нашия общ опит на тази планета.

Тъкмо сега обществото е ограничено от настоящите разбирания и тези ограничения невинаги притежават яснота по отношение на нещата, които могат да се случат, на енергиите, които се задвижват, на взаимоотношенията с божественото, за които свидетелстват Миговете на Благодат.
Иска ми се един ден да мога да видя във всеки град и село по едно огромно рекламно табло с послание от няколко думи, което наистина може да промени съзнанието на хората за това как се проявява животът:

Чудесата са нещо обичайно!

Това е оксиморон, нали? Искам да кажа възможно ли е нещо да бъде „чудо“, ако се случва всеки ден? В това е цялата красота на посланието. То се противопоставя на настоящата култура. В него се твърди, че това, което е необичайно, е обичайно.
Това е посланието, което ще бъде добре светът веднага да чуе. Хубаво ще бъде да узнае, че изключителните духовни събития, описани в Библията, Корана, Бхагавад Гита и книгата на мормоните и във всички свещени писания от всички свещени традиции не са изключителни, а се случват на всеки от нас през цялото време.

Може би сега е времето да демистифицираме мистичното, може би сега е времето да сведем Бога до Земята. Защото тук е Бог. На Земята. Както и на Небето. Щом разберем и наистина познаем, че Бог е тъкмо тук и тъкмо сега, пространството на тук и сега се открива широко за най-невероятни възможности.

Историята учи, че човешкият род няма да достигне до тези разбирания, само защото религията го иска. Това не са истини, които ще бъдат възприети, защото някой ги проповядва. Това са истини, които ще се възприемат, след като се демонстрира какво представляват, фактически чрез реалния опит на човешките същества. Ето защо това да споделяме опита си за Бога и да разказваме на хората за Миговете на Благодат може да бъде – и Е – толкова въздействащо.

 

Мигове на благодат – Нийл Доналд Уолш, nealedonaldwalsch.com

Издателство: Дар Логос

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.