Докато мислиш за онова, което не искаш, това, което искаш, не може да дойде при теб

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Блог, Препоръчано
снимка за фон: thelawofattraction.com

снимка за фон: thelawofattraction.com

Естер и Джери Хикс добиват световна популярност с книгите си за учението на Абрахам. В тях основно място заема Законът на привличането. Сред най-известните са „Поискай и ще ти бъде дадено“ (избани от нас откъси от книгата вижте ТУК), „Изумителната сила на осъзнатото намерение“ (избани от нас откъси от книгата вижте ТУК), „Вихърът“ (избани от нас откъси от книгата вижте ТУК) и др. Преди време ви представихме някои любими наши цитати на съпружеското писателско дуо (може да си ги припомните ТУК). Днес ще споделим с вас още няколко. Защото малка доза вдъхновение, вяра и мотивация никога не е излишна, нали?

Насочи вниманието си към това, което искаш, а не към липсата му. Защото, докато мислиш за това какво не искаш във връзка с дадена ситуация, онова, което искаш, не може да дойде при теб. 

Най-важен е начинът, по който се чувстваш, когато съсредоточаваш мисълта си.

Причината все още да не си получил това, което же­лаеш е, че задържаш себе си на вибрационна честота, която не съвпада с честотата на желанието ти.

По същия начин, по който радиото трябва да се нагласи така, че да съвпадне с честотата на станцията, която желаеш да чуеш, вибрационната честота на твоето Същество трябва да съвпада с честотата на желанието ти. Тогава ще задействаш Закона на привличането.

Ти чуваш само това, което си готов да чуеш.

Ако не питаш, няма да получиш отговор.

Преживяванията, които имаш с другите, идват от това, което си извикал от тях. 

Когато караш колата си, ти осъзнаваш откъде си тръгнал и къде отиваш. Приемаш, че не можеш моментално да стигнеш там; приемаш, че ще пропътуваш съответното разстояние и след време ще пристигнеш там, закъдето си тръгнал. Пътуването от мястото, където си, до мястото, където искаш да бъдеш, независимо в какъв аспект, може да бъде разбрано също така лесно.

Човек не може да деактивира мисъл. Не може да я деактивира, но може да активира друга.  Ако избереш мисъл, която да те накара да се чувстваш малко по-добре, и съзнателно я активираш, тази нова мисъл ще стане твоя вибрационна нагласа, или убеждение, и старата някак ще отслабне, ще избледнее. Когато съзнателно търсиш все по-приятни и по-приятни мисли, малко по малко ще отблъснеш нежеланите.

Свободата, независимостта, и липсата на такива, наистина са само въпрос на възприятие, защото – без значение дали го осъзнаваш, или не – ти си напълно свободен – никой не може да влезе в теб и да излъчва твоите вибрации, а само те влияят на преживяванията ти.

Нищо не е по-важно от това да се чувстваш добре.

 

Подбор: Мария Лабова-Бърграф

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Законът на привличането действа така: спираш нещата, които искаш, с мисли за тяхната липса. Мисли, че ги имаш, и ще ги имаш

Законът на привличането в три стъпки

Нещата, които искаш, не се бавят. Ти ги отблъскваш несъзнателно