Отдайте се на любимите си занимания!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: sirabee.com

снимка: sirabee.com

Задръжте само това, което ви харесва и запазете отношенията, които ви носят удоволствие. Посветете се на хората и заниманията, които ви карат да се чувствате удовлетворени. Откъс от книгата на Стефан Гарние – Как да мислим и постъпваме като котка, който дълго наблюдава своя любим котарак, за да вдъхнови и поучи.

Парадоксално, ние, хората, сме особено склонни непрекъснато да си създаваме пречки, да се самообременяваме, например чрез банкови заеми, които ни задължават да работим все повече и повече, с нищожни, но така ценни в нашите очи предмети, с навици, превърнали се в задължения, за които дори не си даваме сметка, със зловредни личности, които се насилваме да търпим… Може би е време да направите голямо разчистване в живота си.

Защо не се опитате да задържите само онова, което ви харесва, да запазите единствено отношенията, които ви доставят удоволствие, да се посветите на професия и дейности, които ви вдъхновяват?

Да правите всичко по свое усмотрение, да следвате собствените си желания?

Навярно за вас всичко това е просто един прекрасен сън. Не и за котката, която е избрала свободата – свободата да притежава, да бъде, да живее, както намери за добре във всеки един момент от своето съществуване.

За котката свободата е константна величина, нещо повече от втора природа – свободата е самата същност на нейния живот.

Останалото не я вълнува особено. Ние пък сме свели този идеал до несигурната възможност да си пуснем отпуска, както сме планирали.

Искате да живеете като котка?

Бъдете свободни като въздуха!

Правете само онова, което сте си наумили.

 

Как да мислим и постъпваме като котка – Стефан Гарние

Издателство: Локус, locus-publishing.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Свободата е нашата способност да създаваме себе си!