Aко светът бъде разделен на две — даващи и взимащи, винаги бъди сред даващите и ще откриеш, че Бог ще се погрижи за теб

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Препоръчано, Любими цитати от любими книги | 0 Коментара
снимка: 3xm-intl.org

снимка: 3xm-intl.org

Защото в живота не е важно какво получаваме, а какво даваме…

 

Вижте любимите ни цитати от книгата „Духовно освобождение“ на Майкъл Бекуит…

Aко светът бъде разделен на две — даващи и взимащи, винаги бъди сред даващите и ще откриеш, че Бог ще се погрижи за теб.

Както електричеството е невидимо, освен когато накара крушката да светне, така Бог е навсякъде сега и се показва чрез ръцете и краката ми, чрез щедростта, прошката и любовта ми.

Нека част от духовния ви план за деня бъде въпросът: „Как мога да дам нещо от себе си днес“?

На всеки един човек в живота си казвам „благодаря“ — че ме обичаш, споделяш себе си с мен, вдъхновяваш ме и повдигаш духа ми в дни, в които не успявам да видя своята вътрешна красота. Благодаря за цялото добро, което присъства в живота ми. 

Прощавам си за това, че невинаги съм проявявал най-доброто от себе си, както и за това, че по невнимание съм наранявал други хора. На драго сърце давам прошката си на всички, които имат нужда от нея и които смятам, че са ме обидили по някакъв начин. Усещам техния дух и знам че дълбоко в себе си те не са ми мислели злото. Прошката ме изпълва и ме освобождава от замърсяващото влияние на огорчението, ненавистта и гнева.

Преди реагирах на обстоятелствата и хората драматично, но сега осъзнавам, че това не е в ничия полза. Уважението, търпението и отвореното сърце — тези са средствата, с които умело посрещам всички преживявания. 

Щастието озарява пътя ми. То е моето естествено състояние и аз благодаря за него.

Ако единствената молитва, която сте изричали в живота си, е била „Благодаря Ти“, това е достатъчно. 

 

Духовно освобождение – Майкъл Бекуит, michaelbernardbeckwith.com

Издателство: Изток-Запад, iztok-zapad.eu

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си