Провалът не е противоположност на успеха, а част от него!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Книгите разказват притчи | 0 Коментара
снимка: wallpapersite.com

снимка: wallpapersite.com

Когато трябва да взимат решения, мнозина казват, че чакат знак от Бог. Но трябва да разберем, че в повечето случаи Бог чака знак от нас!

Направо побеснявам, когато чуя някой да казва: „Не мога винаги да давам най-доброто от себе си!” Ако не можете винаги да давате най-доброто, давайте каквото е по силите ви. Важното е да действате. Да вървите напред!

Нерешителните хора са обречени на посредственост. Както вече споменах, когато трябва да вземат решение, хората често казват: „Чакам знак от Бог.”

В повечето случаи Бог чака знак от вас, повярвайте. Да, Бог храни птичките, но не хвърля червейчета в гнездата им. Той вие е дал здрав разум, чрез който да събирате и преравяте информация, както и кураж да достигате до заключения.

Преуспелите личности взимат решения бързо и трудно променят мнението си. Неудачниците взимат решения бавно и лесно променят мнението си.Бъдете действени. Бъдете сърцати и храбри! Не позволявайте на страха да ви смачка.

Страхът пречи на креативността, с която Бог ни е дарил. Страхът вероятно е потискал желанието ви да се грижите за семействата си. Ако е така, трябва да го преодолеете. Съберете силите си и изобличете този самозванец страха той никога не е имал власт над вас. Не се страхувайте от мненията, клюките и брътвежите на всезнайковците. Не се страхувайте от провалите – те са мит. Провалите съществуват единствено за онези, които се предават. Вие няма да се предадете.

 

Седемте решения – Анди Андрюс, andyandrews.com

Издателство: Skyprint, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Малките всекидневни промени, могат да отразят големи резултати!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си