Всяко постижение започва с решението да опитате!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Книгите разказват притчи
снимка: wallpapercave.com

снимка: wallpapercave.com

Успехът е плод на упорита работа, решителност и постоянство. Провалът е последица от мързел, безотговорност и липса на ангажираност!

Когато се захванах да работя по „Съкровищата на пътешественика”, съставих списък на историческите личности, които най-добре представят всяко едно от Седемте решения. След като стигнах до третото решение: „Сърцето ми е изпълнено с решителност” в съзнанието ми изведнъж се появи Христофор Колумб. Той, при все че се е провалял много пъти (или може би точно заради това), е пример за човек с решително сърце. Бил е абсолютно убеден в правотата си и нищо не е можело да го разколебае. „Ако сте с мен, добре; ако не – пак добре. Аз тръгвам. Направил съм своя избор. Все ми е едно какво ще си помислите или кажете.”

На Колумб не му пукало какво ще си помислят или кажат другите; на вас също не трябва да ви пука, съобразявайте се единствено с личния ви директорски борд. Ако тръгнете по пътя със сърце, изпълнено с решителност, обкръжаващите ви скептици и недоброжелатели ще нададат вой до небесата. Сигурен съм, че ще се смаете! Хората, които сте очаквали да застанат на ваша страна, но ще ви обърнат гръб, ще ви се сторят изненадващо много. Ако се притеснявате какво ще си помислят другите за вас, ще вярвате повече на техните мнения, отколкото на вашето. Бъдещето ви не зависи от одобрението и позволението на другите.

Ако се страхувате от критики, няма да оставите диря след себе си. Атаките и упреците понякога са много яростни; ако се поддадете, ще се удавите в дълбоките им води. Всеки път, когато сторите нещо нереалистично (според стандартите на останалите), ще се чува вой до небесата.

Ако се притеснявате какво ще си помислят другите за вас, ще вярвате повече на техните мнения, отколкото на вашето.

Искате ли да знаете защо?

Съжалявам, нямам представа.

Аз съм преживявал това. Мои приятели също са го преживели. Когато някой се опита да постигне нещо велико, винаги отнякъде изпълзяват критици. Не знам защо определен кръг хора толкова се страхуват от вашия успех, че се фокусира изцяло върху вас. Знам обаче, че вие не бива да се стряскате от това.

 

Седемте решения – Анди Андрюс, andyandrews.com

Издателство: Skyprint,  skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Малките всекидневни промени, могат да отразят големи резултати!