Можете да тренирате мозъка си така, както тренирате тялото си

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: pilastridiluce.net

снимка: pilastridiluce.net

Всичко, което се появява достатъчно често и ви носи тревога или други отрицателни усещания, може да се отработи. Четири стъпки за преодоляване на измамните мозъчните послания, които да надхитрите.

Представям ви в синтез четирите стъпки на д-р Шуорц, които ще ви помогнат да се справите с това:

Стъпка 1: Преназови: Определете измамните мозъчни послания и неприятните усещания; наречете ги с истинските им имена.

Стъпка 2: Преформатирай: Променете своето възприемане на важността на измамните мозъчни послания; кажете защо тези мисли, потребности и импулси не спират да ви тревожат. (“Това не съм аз; това е просто моят мозък!“)

Стъпка 3: Префокусирай: Насочете вниманието си към дейност или мисловен процес, който е здравословен и продуктивен – дори докато фалшивите и измамни потребности, мисли, импулси и усещания все още са там и ви тормозят.

Стъпка 4: Преоцени: Вижте ясно мислите, потребностите и импулсите такива, каквито са – усещания, породени от измамни мозъчни послания, които не са верни и имат нищожна или никаква стойност.

Можете да тренирате мозъка си така, както можете да тренирате и тялото си. Засега ще го нарека Йога за мозъка. Тази информация ви учи да бъдете пилот на своя мозък, а не пътник, който го оставя да ви удря в стените.

 

В нулата – зоната на абсолютната неограниченост – Джо Витале, mrfire.com

Издателство: Локус, locus-publishing.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Обещай си!

Акцент на седмицата

Спри да си казваш нaкъде е трябвало да поемеш, какво е трябвало да направиш, какъв е трябвало да станеш... Поел си точно натам, накъдето е трябвало да поемеш. Направил си точно това, което е трябвало да направиш. Станал си точно този, който е трябвало да станеш... Научил си точно тези уроци, които е трябвало да научиш. Паднал си точно толкова пъти, колкото е трябвало да паднеш. Борил си се точно толкова силно, колкото е трябвало да се бориш. Спечелил си точно тези победи, които е трябвало да спечелиш...

Разбрал си точно това, което е трябвало да разбереш... Разбрал си, че невинаги е важен крайният резултат - по-важно е какво си вложил по пътя към него. Разбрал си, че не сравнението с другите те води напред - това, което те променя, е сравнението с теб самия. Разбрал си, че да следваш призванието си значи да следваш съдбата си.

Разбрал си си, че животът не е, за да се планира, а за да се живее.

Разбрал си, че сърцето е по-мъдро от разума.

Разбрал си, че пътищата на съдбата криволичат понякога, но винаги те отвеждат там, където трябва да бъдеш...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите".

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018 г.

Сподели мнението си