За да ви помогнат ангелите, първо трябва да ги помолите!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Вярвай | 0 Коментара
снимка: integratedcatholiclife.org

снимка: integratedcatholiclife.org

Животът е много повече от това, което изглежда. Ние не живеем живота си сами. Може да сме в човешки тела, но всеки от нас има душа, свързана с Бог.

Ангелите са тук, за да ни помагат и когато започнем да приемаме тяхното съществуване, ще усетим докосването им в живота си. Те ни докосват през цялото време, напомняйки ни, че са до нас. Искат да знаем, че животът е много повече от това, което изглежда. Ние не живеем живота си сами. Може да сме в човешки тела, но всеки от нас има душа, свързана с Бог. Ангелите също са свързани с Бог и когато изречем Божието име, ние всъщност упълномощаваме тях.

С други думи трябва изрично да им възложим да се намесят в живота ни. Бог ни е дал свободна воля и ангелите не я престъпват. Ако им кажем да си отидат, ако им кажем, че не искаме помощ, тогава Господ и ангелите ще отстъпят. Но те не си отиват завинаги. Те ще чакат някъде наблизо.

Случвало ли ви се е да отивате някъде и да завиете на дясно вместо на ляво? Дълбоко в себе си знаете, че е трябвало да завиете на ляво и по-късно се осъждате за избора. Ето това е бил вашият ангел, който е шепнел в ухото ви да завиете на ляво. Ангелите са навсякъде около нас, невидими и чакащи да помогнат. Но трябва да ги помолим. Молейки, ние им позволяваме да ни помогнат и усилваме връзката помежду си.

 

Ангели в косите ми – Лорна Бърн, lornabyrne.com

Издателство: Azura, azura.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си