За да ви помогнат ангелите, първо трябва да ги помолите!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Вярвай | 0 Коментара
снимка: integratedcatholiclife.org

снимка: integratedcatholiclife.org

Животът е много повече от това, което изглежда. Ние не живеем живота си сами. Може да сме в човешки тела, но всеки от нас има душа, свързана с Бог.

Ангелите са тук, за да ни помагат и когато започнем да приемаме тяхното съществуване, ще усетим докосването им в живота си. Те ни докосват през цялото време, напомняйки ни, че са до нас. Искат да знаем, че животът е много повече от това, което изглежда. Ние не живеем живота си сами. Може да сме в човешки тела, но всеки от нас има душа, свързана с Бог. Ангелите също са свързани с Бог и когато изречем Божието име, ние всъщност упълномощаваме тях.

С други думи трябва изрично да им възложим да се намесят в живота ни. Бог ни е дал свободна воля и ангелите не я престъпват. Ако им кажем да си отидат, ако им кажем, че не искаме помощ, тогава Господ и ангелите ще отстъпят. Но те не си отиват завинаги. Те ще чакат някъде наблизо.

Случвало ли ви се е да отивате някъде и да завиете на дясно вместо на ляво? Дълбоко в себе си знаете, че е трябвало да завиете на ляво и по-късно се осъждате за избора. Ето това е бил вашият ангел, който е шепнел в ухото ви да завиете на ляво. Ангелите са навсякъде около нас, невидими и чакащи да помогнат. Но трябва да ги помолим. Молейки, ние им позволяваме да ни помогнат и усилваме връзката помежду си.

 

Ангели в косите ми – Лорна Бърн, lornabyrne.com

Издателство: Azura, azura.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си