Коледно послание от небето

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Препоръчано | 0 Коментара

снимка: elangeldelbien.com

снимка: elangeldelbien.com

Когато гледам надолу към земята тази Коледа, знай, че ти изпращам малки знаци, че винаги ще съм до теб.

Знай, че чувствам тъгата и болката ти. Знай, че виждам сълзите ти, но моля те, вярвай, че някой ден отново ще бъдем заедно.

И въпреки, че днес, в това специално време от годината, ти липсвам много, най-големия подарък, който можеш да ми дадеш е твоята усмивка, вместо сълзите ти.

И когато Коледа започне без мен, знай, че не сме разделени, защото всеки път , когато мислиш за мен, аз съм с теб в сърцето ти.

В памет на нашите близки, които са на небето тази Коледа.

Стив Уентуърт

 

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си