Спрете да излъчвате негативни мисли и ще спрете да привличате негативни неща към себе си

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Awara Diaries

снимка: AwaraDiaries.com

Това, върху което се фокусираме, и начинът, по който вибрираме, е това, което получаваме.

Рецептата за създаване на каквото и да е наистина е съвсем проста. Вземете добри или лоши чувства (тоест позитивни или негативни вибрации), започнете с различни степени на емоция, за да увеличите магнетизма, и ще получите това, което сте привлекли, независимо дали ви харесва. Това, върху което се фокусираме, и начинът, по който вибрираме, е това, което получаваме… още от раждането си. Затова непрекъснато търсим начини да поправим всички неща около себе си, които не ни харесват, или пък, дори ако ги допускаме, но все пак не ги харесваме, тогава сме постоянно фокусирани върху онова, което не желаем. Години наред!

Нужни са само шестнадесет секунди, за да се свържем вибрационно с онова, върху което се фокусираме. Точно така, само шестнадесет секунди чиста, фокусирана мисъл, добра или лоша, позитивна или негативна. За такова кратко време започваме да вибрираме на същата честота като онова, за което мислим емоционално, което значи, че сме готови да привлечем това нещо, стига да задържим вибрацията. Няма нужда да казвам, че всички си имаме море от неща, за които сме мислили отново и отново в безброй сегменти от по шестнадесет секунди – всички тия вибрации на разочарование, напрежение и притеснение за безбройните неща, които не сме искали, не сме харесвали, с които не сме можели да се справим, с които не сме знаели какво да правим или с които сме си мислели, че трябва да се примирим. Именно това е причината през по-голямата част от живота си да продължаваме да привличаме още от същото. Очарователно!

Засега това е фундаменталният начин, по който изграждаме живота си – с упорито внимание към всички неща, които не ни карат да се чувстваме добре, като така създаваме безспирен поток от негативно напрежение.

Не забравяйте, че тук не говоря за някаква ярост, а за това вечно тихо мрънкане от типа на „трябва да го оправя, трябва да го направя по-добре, трябва да го направя, както трябва, трябва да намеря начин“, което се нарича или постоянна тревожност, или „свит  стомах“. А от другата страна, на същата монета пише „трябва да го приема, трябва да живея с него, нищо не мога да направя по въпроса, независимо дали ми харесва“. Същото нещо, същите вибрации.

Затова е толкова важно да разберем какво всъщност представлява негативната емоция, колко разнообразно работи тя, как да я забележим, защо продължаваме да я излъчваме и колкото и да е странно, колко наистина жизненоважна е тя в процеса на овладяване на нещата… Ако не разпознавате негативната емоция, няма да можете да я овладеете. А ако не я овладеете, няма да стигнете там, където искате…

 

Извинете! Животът ви чака – Лин Грабхорн

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си