Кажи „благодаря“, усмихни се, открий доброто в другите – бъди ангел! Защото е нужно съвсем малко, за да ощастливиш някого!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Когато изричаме благодарност, макар и за нещо съвсем незначително, ние отключваме енергия, която променя живота. Нашият и този на човека срещу нас. 

Когато нещата започнат да ви се случват, не забравяйте да кажете „Благодаря!“. Макар че ангелите няма да ви се обидят, ако не го направите, тъй като те ви обичат безусловно, никога не вреди да сте учтиви! Освен всичко останало, изразяването на благодарност е положителна емоция, която предизвиква освобождаването на ендорфини в мозъка, а те са известни като „хормони на щастието“. Произвеждайки ги редовно и във все по-големи дози, вие тренирате мозъчните си клетки да бъдат възприемчиви към щастието. Буквално ще изградите в ума си рецептори за радост и цялото ви същество ще се развива естествено в тази посока.

Бъдете добри с хората. Това е още един начин за изграждане на положителна нагласа. Освен това ангелите понякога се появяват в човешки облик. Тук не говорим за изпитание, а по-скоро за още една възможност да изразим себе си позитивно. Ето защо, ако някой ви помоли за услуга, особено когато става въпрос за непознат човек и вие спокойно можете да му помогнете, не се колебайте – никога не знаете кой може да ви наблюдава! Може също така да се окаже, че сте донякъде отговорни за това, как ще се развие денят на другите хора.

Представете си, че се събуждате в лошо настроение. Чувате звънеца на входната врата и си удряте пръста на крака в бързината да отворите. Не уцелвате бравата и си чупите нокът. Когато най-накрая успявате да се справите с врата, отвън стои пощальон, който носи само една голяма купчина непотребни брошури. Разкрещете му се, че ви е извадил от леглото, обиждате го и го карате да се чувства като нищожество. Той се връща в пощата и се скарва на човека на гишето с пакетите. А той пък, от своя страна, се прибира след работа вкъщи, помръкнал, и започва да вика на жена си без повод. Тя се чувства самотна и тъжна. Вероятно нейният ангел точно в този момент се опитва да стигне до нея, а сега това е невъзможно. Да, признавам си, това е въображаем сюжет, но всяко действие има равно по сила противодействие, така че нещата могат да се случат по подобен начин.

С делата си ще помогнете на хората да видят ангелите във вас и по-късно това ще е от полза. Опитвайте се също така да откривате ангелското и у другите. Предай нататък, както се казва.

Ангели за всеки ден – Джени Смидли, jennysmedley.co.uk

Издателство: Ентусиаст, enthusiast.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Ако единствената молитва, която някога сте изричали в живота си, е била „Благодаря ти“, това е достатъчно. 

Благодаря за цялото добро, което присъства в живота ми!

Щастието да си полезен идва, когато помагаш без да очакваш нещо в замяна

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си