Когато се научим да приемаме случващото се, освобождаме енергията си за по-значими начинания

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Ако спрем да приемаме лично всяка ситуация от ежедневието, ще се освободим от негативното и ще отворим място за щастието в живота си!

Когато нещата се объркат, Вселената не заговорничи против вас. Компютрите, колите и домашните уреди остаряват или се повреждат. Природата не винаги ви сътрудничи в изпълнението на плановете ви – понякога по време на излета започва да вали или пътуванията не винаги минават гладко. Съвсем естествено е да искате да намерите логично обяснение за неочакваните обстоятелства, които възникват. Може би ще ви изненадам, като ви кажа, че за някои хора спуканата гума означава, че някой им е направил „черна магия“!

Разковничето за справянето с подобни ситуации е да не ги приемате лично. Емоционалните изблици са просто загуба на време. Вместо това поемате дълбоко дъх. Оставете разочарованието и неудобството, които ви е причинила ситуацията, да отминат. Изживейте гнева, тъгата, страха или чувството за безпомощност, които ситуацията поражда във вас, без да се съпротивлявате. Когато истински изживеем и приемем емоциите си, в повечето случаи те отминават.

Безмиследно е да търсите причина за случилото се. Измислянето на някакво обяснение, което може да е вярно, но може и да не е, само ще ви разтревожи и притесни още повече. Водачът, който ви засича, докато шофирате, без съмнение е нахален или безотговорен, или и двете, но с поведението си той не иска да ви засегне лично. Отстъпете и наблюдавайте ситуацията така, сякаш я гледате като на киноекран. Приемете случващото се. И се пуснете по течението. Просто осъзнайте, че всичко се случва въпреки волята ви. Откажете се от мисълта, че случващото се трябва да бъде по друг начин и го приемете такова, каквото е.

Поемете дълбоко въздух и се запитайте дали можете да приемете някакви действия, с които да разрешите ситуацията. Каква е първата стъпка? Веднъж щом се сетите какво трябва да направите, ще сте наясно как да постъпите. Емоционалното освобождаване ви вдъхва нужната увереност, за да престанете да се изживявате като жертва на случващото се и да направите каквото трябва, за да промените ситуацията. Когато се освободите от негативните емоции, ще разполагате с повече време и енергия, за да правите нещата, които обичате.

 

Кармични избори – Джина Уоутан

Издателство: Аратрон, aratron.org

Прочетете още:

Когато се чувстваме зле, отхвърляме даровете на Вселената

Не е вярно, че не се нуждаем от никого! Трябва ни някой, с когото да споделяме…

Ако преодолеем своята неувереност, ще се справим с всяка ситуация