Вие сте автор на своя живот! Вие създавате историята, а също може да я пренапишете!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: wallpapercave.com/

снимка: wallpapercave.com

Ако искате да постигнете нещо, трябва първо да си го представите. Ако не си го представите, никога няма да се случи.

Замислете за момент как е бил направен „първият стол“. Знаете, че не винаги сме имали столове. Преди много години, когато цивилизацията ни е прохождала, на някого му омръзнало да седи на земята. Който и да е бил въпросният човек, сигурно се е замислил и е видял картина. Сигурно си е представил как седи на „нещото“, краката му висят, а гърбът му е опрян назад. Тази картина или идея му е допаднала, защото си е представил, че ще му бъде много по-удобно да седи така, а не на земята, притиснал колене под брадичката си! Тъй като образът се харесал на човека, той често мислел за него, докато най-сетне започнало да се оформя желанието да притежава подобна вещ. Желанието го накарало да се задейства и след като вече бил създал мисловен образ, той започнал да изработва нещо създавал го във физическия свят-наподобяващо образа, който виждал в ума си. Щом завършил желания предмет, човекът седнал на него. Отпуснал крака, спрял гръб назад и установил, че е удобно. Тогава нарекъл въпросната вещ „стол“. Думата „стол“ е символ, който има съответния образ, и когато чуете някой да споменава символа стол, в ума ви изниква образът му. От този ден насетне други хора си представяли образите на значително по-удобни столове с тапицерия, сгъваеми, с наклонена назад облегалка. След това някой друг се почувствал самотен и си представил образа на стол с широка седалка. Създал широкия стол, установил, че е удобен, и го нарекъл „канапе“. Да продължавам ли? На някого му омръзнало да спи под дърветата и създал образ на покрив над главата си и така нататък. От пещерата човекът се премести в къща. Ние буквално сме построили света, в който живеем. Колумб си е представял Новия свят и ние с вас живеем в него. Братя Райт са си представяли как се издигат във въздуха и ни въвели в новото, въздушното кралство. Самюъл Морз си представил как прекъсва енергийния поток през метални жици и създал телеграфа и Морзовата азбука. Коперник си е представил различни светове и ние вече сме били в тях. Историята е записала постиженията на велики мислители. Истина е, че всичко постигнато е било, поне в началото, просто образ в ума на своя създател. Разберете, че вие също сте създател на собствената си съдба.

Ти си роден богат, Боб Проктър, proctorgallagherinstitute.com

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Не се страхувай да мечтаеш. Само така ще сбъднеш мечтите си

Ключът към успеха?! Гледай право в целта!

Мечтателите ще спасят света!

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си