Не се страхувай, че си различен! Страхувай се, ако си като Всички!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се страхувай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

От деца сме научени да се съпоставяме с другите. Нека спрем да бъдем „като другите“ и да бъдем себе си. Защото животът е кратък и има време да бъдеш единствено себе си.

Ако сте изгубили верния си път и не сте доволен от живота си, много е вероятно да сте изпаднали в психологическа зависимост от някого, който реално не го заслужава. Както Тото скъсва завеската на магьосника и го разкрива, ние ще разобличим вашия обобщен друг като шайки най-обикновени, несигурни, пълни с недостатъци хора. После, ще се научите да създадете нови Всички, съставени от хора, които ви подкрепят в търсенето на вашата Северна звезда.

Когато си купи обувки, които не му стават, човек ги връща в магазина и си взема други, които са му по мярка. Досадно е и е загуба на време, което предпочитате да отделите на друго занимание, но ако искате обувките да са ви удобни, вие го правите.

Подмяната на представата за Всички е подобна банална, прагматична задача. Да, освен това е заредена с емоционален динамит, но ако свършите грубата работа, ще стане. Един ден ще се събудите и ще откриете, че Всички са на ваша страна и пътят към вашата Северна звезда е разчистен.

Има редица лесни начини да го постигнете. Всички тези процеси отнемат време и отначало е много трудно да държите уверено новия курс, без да затъвате от време на време отново в старите коловози на ума. През този период ще трябва съзнателно и активно, дори насила, да си повтаряте истината. Ще преживявате временни неуспехи, когато социалният ви аз изпадне в паника и се опита отчаяно да ви попречи да развиете увереността, която ще ви помогне да прогоните своите враждебни Всички. Няма значение. Ако следвате описаните по-долу стъпки, в крайна сметка социалният ви аз ще повярва във вас и ще започне да повтаря, че Всички други също вярват.

1. Положителни отзиви.
Напишете всички положителни отзиви, които сте получили от други хора или по силата на обстоятелствата. Поставете копия от този списък навсякъде и го четете често.

2. Вашият фенклуб.
Съберете снимки и сувенири от хора, които вярват във вас. Не гледайте неща, които ви напомнят за хора, които нападат истинския ви аз.

3. Разчистете всичко.
Говорете с Всички за Всички.

4. Стойте със своето племе.
Прекарвайте колкото може повече време с хора, които подкрепят истинския ви аз.

 

Дизайн на битието или намери своята Северна звезда – Марта Бек, marthabeck.com/blog/

Издателство: Скайпринт, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Ако искаш да докоснеш истинската си същност, отдай се на нещата, които ти носят покой и щастие