Когато се чувстваме зле, отхвърляме даровете на Вселената

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Всяко негативно чувство, което изпитваме, е знак за нас, че нещо трябва да се промени. 

Вие никога не сте сами, дори в най-тежките си моменти. Ако чувствате някаква негативна емоция или дискомфорт, това е Източникът, който ви говори. Чувствата са езикът на душата. Любовта винаги е тук, във всеки един миг, и ви зове да се свържете отново с нея – тя ви хваща за ръка и шепне нежно в ухото ви. Чувствате се зле единствено защото Вселената се опитва да ви помогне. Тя ви предупреждава, че настоящите ви чувства причиняват електрическо съединение във вашия енергиен поток. Вие се изключвате от любовта. Обръщате гръб на мечтите си. Време е да промените посоката. Време е да се събудите.

Всяка мисъл, която ви причинява дискомфорт, не е в хармония с истинската ви същност или с вашите желания. Тя идва от част от вас, изпълнена със страх – която прави най-доброто по силите си от своята ограничена и изолирана перспектива, но не може да мисли като Вселената. 

Ако продължавате да пренебрегвате негативната си емоция, вашата съпротива може да се превърне в хронична тревожност, депресия или болестни симптоми, както и да се появи във външния свят като ситуации, които изобщо няма да ви харесат. (Пристига неочаквана сметка, шефът ви критикува, пералнята наводнява кухнята ви, получавате глоба за превишена скорост и много други.) Тогава се чувствате още по-зле. Затова, ако не искате животът ви да изпадне в застой или да придобие нежелан обрат, имате за задача да се освободите от съпротивата. Задачата е да се включите в потока.

Ако пребивавате в потока, всичко, което желаете, ще дойде при вас – тъй като така е устроена Вселената. Няма нужда да давате име на емоцията; трябва просто да разберете дали тя ви кара да се чувстват добре. Вашите емоции са показателни за настоящите ви вибрации.

Когато се чувствате зле, това показва, че вибрациите ви са ниски – или че имате високо ниво на съпротива, което означава, че си пречите сами. Когато се чувствате добре, това показва, че вибрациите ви са високи, а съпротивата ниска – което означава, че позволявате на Вселената да ви поднася даровете си. Толкова е просто. (И няма никакви ограничения за радостта и екстаза. Колкото и добре да се чувствате, може да се  чувствате още по-добре – което значи, че още повече ще се наслаждавате на живота и ще привличате още повече чудеса.)

 

Животът е дар – Джил Едуардс, livingmagically.co.uk/gill-edwards

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Прочетете още:

Да вярваш в живота, Вселената или в себе си след множество провали, означава да имаш кураж

Спрете да излъчвате негативни мисли и ще спрете да привличате негативни неща към себе си

Как да пораждаме и задържаме в себе си положителни емоции и чувства