Ронда Бърн: Успехът се постига два пъти. Веднъж в съзнанието и втори път в реалния свят

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Блог
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

15 мотивиращи цитата от Ронда Бърн, която ни учи как да привлечем щастието в живота си, как да сме благодарни, как да обичаме и да бъдем обичани.

Ти притежаваш неограничена способност да мислиш и да говориш за онова, което харесваш и обичаш – а това е неограничена способност да привличаш всичко хубаво в живота си!

За да преобразиш бързо живота си, използвай благодарността. Тя ще промени твоята енергия. Щом вложиш цялата си енергия в благодарност, ще видиш как чудесата започват да се случват в живота ти.

Нашето естествено състояние е радостта, а ни отнема толкова много енергия да мислим негативни мисли, да говорим отрицателни думи, и да се чувстваме нещастни. Лесният път е добри мисли, добри думи и добри дела.

Можеш да промениш пътя на живота си от тъмно към светло, от лошо към добро. Всеки път, когато се съсредоточиш върху хубавите неща, ти внасяш повече светлина в живота си, а както знаем, светлината прогонва всичката тъмнина.

Когато откриеш своето предназначение, сякаш в сърцето пламва страст. Знаеш, абсолютно си сигурен, че е така, без всякакво съмнение.

Чистата любов няма условия или граници. Любовта е безпределна и неограничена. Любовта винаги дава и не иска нищо в замяна. Любовта е неспирен поток, който не знае граници. И цялата тази любов е у теб.

Без значение какво си мислиш, с всеки изминал ден ти се превръщаш в нещо все по-добро и по-добро. Никое човешко същество не може да се върне назад. Можеш да вървиш само напред и нагоре.

Дори когато имаш чувството, че нещата не стават по-добри, спомни си – днес ти си много повече, отколкото си бил вчера.

Очакването е мощна привличаща сила. Очаквай да получиш нещата, които искаш и не очаквай тези, които не искаш.

Най-важното при създаването на визията е да си представите крайния резултат, който целите. Изкарайте от съзнанието си всички останали подробности как именно ще го постигнете и вижте само крайния резултат от мечтата си.

Мечтата ми е винаги в съзнанието ми. Още от началото я носех жива в себе си, като действах за осъществяването ѝ дори когато бе едва неуловима нишка на мисълта. Действах  от мислената представа, че мечтата ми вече се е случила, и виждах как действията ми даваха резултат.

Успехът се постига два пъти. Веднъж в съзнанието и втори път в реалния свят.

Когато се събудите днес, преди да направите каквото и да било кажете вълшебната дума благодаря. От мига, в който отворите очи, докато се приготвите напълно повтаряйте думата благодаря за всяко нещо, което докоснете или правите.

Да бъдете благодарни не бива да зависи от другите. Когато казвате на някого благодаря, гледайте го в лицето. Не докато едновременно с това говорите по телефона, или гледате настрани, или надолу. Тогава благодарността ви няма да е искрена и ще сте пропилели още една възможност да бъдете благодарни.

Всеки път, когато се погледнете днес, кажете благодаря и вложете повече смисъл от когато и да било. Ако имате желание, докато се гледате в огледалото, си кажете три неща, за които да сте благодарни.

Ронда Бърн е австралийска сценаристка, продуцент и писател на  мотивационна литература. Най-известните ѝ книги са: „Тайната“, „Вълшебството“, „Героят“. 

 

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Човек трябва да обича, за да живее истински!

Ако се научим да обичаме себе си, ще обичаме и другите!

Ако обичаш заради самата любов, то ти си нечий ангел…

Тагове: