Каквото и да правим, правим го, защото вярваме!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Вярвай | 0 Коментара
Снимка: GuoGuiyan.com

снимка: GuoGuiyan.com

Вярата означава да виждаме светлината със сърцето си,  дори когато всичко, което виждат очите ни, е тъмнина.

Като дете гледах един филм, който просто ме омагьоса. Беше един от  най-хубавите филми, които някога бях гледал. Веднага щом се прибрах вкъщи, се качих на покрива и скочих оттам с чадър. Това не беше опит за самоубийство, просто току-що бях гледал „Мери Попинз”. След като видях как Джули Андрюс лети с чадъра си, повярвах, че и аз мога като нея. Ако искате доказателство, че наистина съм повярвал в това, ето ви го: скочих от покрива! Каквото и да правим, правим го, защото вярваме. Не бих скочил от покрива, ако не вярвах, че ще остана здрав и читав. Да, аз искрено вярвах, че мога да летя с чадъра, но не постигнах желания резултат. Единственият начин да постигаме желаните резултати е да вярваме в истината. 

Сега може би си казвате: „Чакайте малко. Нали казахте, че в каквото и да вярваме, се освобождава сила, дори то да не е вярно? Е, къде е силата в случката със скока от покрива?” Първо, в сърцето ми. В момента, в който скочих от покрива, се чувствах като Супермен (без да съм вземал специални лекарства!). Бях силен, бях свободен, бях въодушевен – ето това е сила! Второ, аз скочих. Ако наредите сто деца на моята възраст  на покрива и им кажете да скочат, колко според вас наистина ще го направят? Може би нито едно. Дори да си извадите портфейла, кесия с бонбони или куп видеокасети, за да ги подкупите, пак няма да скочат. Мисълта ми е, че е необходима огромна сила, за  да накараш едно малко дете да тръгне срещу инстинкта си за оцеляване, за да направи нещо, което е в сърцето му. Така че имаме силата, имаме и резултатите. Проблемът е, че резултатите не бяха тези, които исках.

Разполагах с част от истината, тоест видях във филма как някой лети с чадър, но пропусках факта, че за да полетя от покрива, трябва да наруша безмилостния закон на природата, наречен гравитация. Ако вместо да се прибера вкъщи и да се втурна да скачам, бях събрал малко повече информация, за да разбера истината, убеден съм, че нямаше да скоча. Как би могло да стане това? Щях да потърся „гравитация” в енциклопедията. Щях да поискам мнението на родителите си, а в краен случай – и на по-големия си брат. Можеше на следващия ден да отида на детска градина, да питам учителката дали е гледала филма и какво смята за скачането от покрива. Схващате мисълта ми. Щях да разполагам с достатъчно истинна информация, която да обезсили лъжата и да  предотврати  вероятността да се нараня лошо.

 

Лечебният код – д-р Алекс Лойд, д-р Бен Джонсън, dralexanderloyd.comdrbenmd.com

Издателска къща Хермес, hermesbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Бог не слуша думите. Бог слуша сърцата.

Нашите очаквания формират нашата реалност

Вярвай , че имаш това, което искаш, и наистина ще го имаш !

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си