Каквото и да правим, правим го, защото вярваме!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Вярвай, Откъси
Снимка: GuoGuiyan.com

снимка: GuoGuiyan.com

Вярата означава да виждаме светлината със сърцето си,  дори когато всичко, което виждат очите ни, е тъмнина.

Като дете гледах един филм, който просто ме омагьоса. Беше един от  най-хубавите филми, които някога бях гледал. Веднага щом се прибрах вкъщи, се качих на покрива и скочих оттам с чадър. Това не беше опит за самоубийство, просто току-що бях гледал „Мери Попинз”. След като видях как Джули Андрюс лети с чадъра си, повярвах, че и аз мога като нея. Ако искате доказателство, че наистина съм повярвал в това, ето ви го: скочих от покрива! Каквото и да правим, правим го, защото вярваме. Не бих скочил от покрива, ако не вярвах, че ще остана здрав и читав. Да, аз искрено вярвах, че мога да летя с чадъра, но не постигнах желания резултат. Единственият начин да постигаме желаните резултати е да вярваме в истината. 

Сега може би си казвате: „Чакайте малко. Нали казахте, че в каквото и да вярваме, се освобождава сила, дори то да не е вярно? Е, къде е силата в случката със скока от покрива?” Първо, в сърцето ми. В момента, в който скочих от покрива, се чувствах като Супермен (без да съм вземал специални лекарства!). Бях силен, бях свободен, бях въодушевен – ето това е сила! Второ, аз скочих. Ако наредите сто деца на моята възраст  на покрива и им кажете да скочат, колко според вас наистина ще го направят? Може би нито едно. Дори да си извадите портфейла, кесия с бонбони или куп видеокасети, за да ги подкупите, пак няма да скочат. Мисълта ми е, че е необходима огромна сила, за  да накараш едно малко дете да тръгне срещу инстинкта си за оцеляване, за да направи нещо, което е в сърцето му. Така че имаме силата, имаме и резултатите. Проблемът е, че резултатите не бяха тези, които исках.

Разполагах с част от истината, тоест видях във филма как някой лети с чадър, но пропусках факта, че за да полетя от покрива, трябва да наруша безмилостния закон на природата, наречен гравитация. Ако вместо да се прибера вкъщи и да се втурна да скачам, бях събрал малко повече информация, за да разбера истината, убеден съм, че нямаше да скоча. Как би могло да стане това? Щях да потърся „гравитация” в енциклопедията. Щях да поискам мнението на родителите си, а в краен случай – и на по-големия си брат. Можеше на следващия ден да отида на детска градина, да питам учителката дали е гледала филма и какво смята за скачането от покрива. Схващате мисълта ми. Щях да разполагам с достатъчно истинна информация, която да обезсили лъжата и да  предотврати  вероятността да се нараня лошо.

 

Лечебният код – д-р Алекс Лойд, д-р Бен Джонсън, dralexanderloyd.comdrbenmd.com

Издателска къща Хермес, hermesbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Бог не слуша думите. Бог слуша сърцата.

Нашите очаквания формират нашата реалност

Вярвай , че имаш това, което искаш, и наистина ще го имаш !