Ако искате да победите страха, не стойте вкъщи и не мислете за него! Изправете се и излезте, за да го победите!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се страхувай, Откъси
снимка: thrivecourses.com

снимка: thrivecourses.com

Твърде много хора не изживяват мечтите си, защото живеят в своите страхове. Изправете се срещу страховете си и се освободете от тях!

По време на пътуването си към мистериите на своето тяло е добре да изследвате тъмните скрити ъгълчета на психиката си, зa да откриете възможните спотаени страхове, напластени в клетките на тялото ви. Всеки един от страховете, загнездили се във вашето тяло, влияе на здравето ви!

„Стрес“ е съвременно завоалирано название на страха. Ако човек изпитва постоянен стрес, той всъщност се намира в състояние на хроничен слаб страх, за който е доказано, че има вредно въздействие върху целия организъм. Често пъти това, което ни пречи да постигнем максимална жизненост и здраве, са дълбоко скритите ни опасения.

Ето защо е полезно да се изправим лице в лице с тях и да ги извадим на светло. Освен това именно страхът ни казва, че не можем да успеем напълно с който и да е здравен режим. (Например някои хора се страхуват да започнат нова програма, защото се притесняват, че пак няма да успеят.) Страхът може също така да ни попречи да се опитаме по някакъв начин да укрепим здравето си или да видим истината за това, което в действителност става в организма ни. Страхът блокира човешката жизнерадост и жизнена сила. За да постигнемнова връзка с тялото си, често е необходимо да разбираме и да владеем страховете си. Така те ще имат по-малко сила. Ако потискате страховете си, те ще станат по-силни, но ако признаете тяхното присъствие и дори ги приемете с обич, те ще изгубят властта си над живота и тялото ви. Имайте вяра, че всичко се развива както трябва.

 

Отключете тайните послания на тялото си – Дениз Лин, deniselinn.com

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Нека мечтаем за най-доброто! То може да се случи