Думи за изпращане

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: wallpapers.ae

снимка: wallpapers.ae

Кое е едничкото нещо, което учителят би казал на своя ученик, когато го изпраща? – Знаеш достатъчно, за да промениш нещата.

В края на тази последна сесия аз прегърнах Еван и се натъжих. Колкото и да се инатях на съветите му отначало, сега се чувствах загубена без тях. Казах му, че не искам да направя някоя глупост с Шелдън 2, докато той е на медения си месец.

– Знаеш всичко, което трябва да знаеш – каза той, за да ме успокои. – Може да ти е трудно да направиш промени, но мисля, че вече наистина си готова да опиташ.

На някакво ниво му повярвах, но въпреки това исках да ми каже нещо мъдро на раздяла, което да запомня.

– Ако трябва да избереш едно-едничко нещо, което би искал да запомня – попитах го аз, – кое ще е то?

Еван помисли минута, а после ми каза следното:

– Човек очаква едно, а става друго – каза той. – Не бягай от предизвикателствата. Знаеш как си действала досега – и ето докъде те е довело това. Трябва да промениш някои неща, за да имаш възможността да се запознаеш с човек, който ще ти хареса. От теб зависи дали ще ги промениш.

През целия ден чувах тези думи в главата си. Човек очаква едно, а става друго… Трябва да промениш някои неща… От теб зависи дали ще ги промениш.

 

Омъжи се за него – Лори Готлиб, lorigottlieb.com

Издателство: Хермес, hermesbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

За да променим живота си, първо е нужно да знаем какво искаме да постигнем

Джордж Бърнард Шоу : Човек е като тухлата: колкото повече гори, толкова по-твърд става.

Най-важното пътешествие е вътрешното пътешествие

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си