Запомнете, че вашето естествено състояние е щастието!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка за фон: Fungyung.com

снимка за фон: Fungyung.com

Щастието се влияе от вашите мисли и действия, затова ги избирайте внимателно.  

Няма друга обувка

Много хора стават напрегнати, когато нещата в живота им започнат да се подреждат. Те сякаш чакат „да им падне и другата обувка“. Идеята е, че ако сте прекалено щастливи, ще се появи някой или нещо, което ще ви съсипе. Това убеждение е една от любимите маневри на егото. Щастието е заплаха за егото, защото то вярва, че ако сте прекалено щастливи, то ще остане без работа. Затова, ако започнете да се измъквате от мизерията на живота, то се стреми всячески да ви върне обратно в нея.

Няма друга обувка. Щастието е естественото ви състояние и вие го заслужавате напълно. Курсът иска от вас да помните: „Божията воля е аз да бъда абсолютно щастлив.“ (У, Урок 101) Аномалии са страхът и болката, не щастието. Това е друг пример за това как начинът на мислене на света около вас обръща истината надолу и наобратно. Благополучието е вашето естествено състояние и съдба. Всичко останало е резултат от изкривено мислене.

Вината означава да наказвате себе си, преди Бог да го Направи. Това е излишно предварително изтърпяване на Наказание за постъпката. Като дете са ви учили, че болката е изкуплението за вашата свобода. Изрисували сте стената с цветни пастели, баща ви ви е набил и „грехът“ ви е платен. Получавате ниска оценка по някой предмет в училище, наказват ви и сметката е уредена. Изповядвате греховете си на свещеника, той ви налага покаяние и вие отново сте в отлични отношения с Бог. Като възрастен ви пишат акт за превишена скорост, плащате глоба и отново сте „наред“„.Ето ядрото на това дълбоко вкоренено в човека убеждение; Грехът се компенсира с болка, с която си плащаме свободата. И сега, когато вярвате, че сте грешни, се наказвате сами, като определяте собственото си наказание преди Бог да ви накаже с нещо по-лошо. „Егото вярва, че наказвайки себе си, ще смекчи Божието наказание.“ (T–5.V.5:6) Няма такова нещо като очакващо ви по-лошо наказание. Вие сами сте си причинили всичко.

 

Курс по чудеса – Алън Коен,alancohen.com

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Единственият истински избор е между радостта и тъгата!

За да получим повече трябва да дадем повече!

Вие сте авторът на историята на живота си!