Ти си господар на своето бъдеще! Винаги имаш избор да промениш ситуацията към по-добро!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: Unsplash.com

снимка: Unsplash.com

Ти си това, което избереш да бъдеш! Ако избереш да се страхуваш, ще си жертва на собствения си страх. Но ако избереш да бъдеш Промяната за себе си, ще заслужиш светло бъдеще.

Когато започнете да се възприемате като жертва, вие се отказвате от бъдещето си. Веднъж работех с група застрахователни агенти и те до един се оплакваха от лошите обучаващи програми на компанията.

– Защо не ги промените? – попитах аз.

– Какво искате да кажете?

– Явно не сте доволни от тези обучаващи програми. За вас те са само въздух под налягане и не представят най-добрите практики. Защо не ги промените?

– Това не е ваша работа.

– Вижте, вие не сте жертви. Вие сте най-добрите застрахователни агенти в компанията. Винаги можете да изнесете презентация пред шефовете, които вземат решенията. И ако го направите мъдро – с други думи, ако изразите тяхната позиция по-добре, отколкото те самите могат, преди да изразите своята, ще се превърнете в агенти на промяната.

Принципите на Стивън Кови – Стивън Кови, stephencovey.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Крадем от щастието си в настоящето,оставяйки се да върнем миналото

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

Автор: Гергана Лабова

Сподели мнението си