Бъди подарък за живота, защото животът е подарък

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Изборът и промяната ни носят свобода. Но как да бъдем сигурни, че решенията, които вземаме, са правилни за нас? Как да разберем дали това, което желаем, е онова, от което имаме нужда?

Можете да промените ума си със скоростта на мисълта. Вашето подсъзнание е способно да се променя по-бързо, отколкото някога сте си представяли. Истината е, че „реалността“ е просто вашето възприятие за онова, което смятате за вярно. Вчера смятахте, че днес е утре. Утре ще вярвате, че днес е вчера. Когато бяхте на шест години вярвахте, че сте на шест. Имахте рожден ден и на другия ден вярвахте, че сте на седем. Виждате, чувате, чувствате, мислите и вярвате само на това, върху което сте се фокусирали. Вие носите знанието и мъдростта на вечността във всяка клетка на тялото си.

Вземането на решения е всичко на всичко коригиране на остарели мисли и … промяна на вашия ум. Вашата съзнателна мисъл прави избора и взема решенията. Вътрешната промяна става на несъзнателно ниво и е моментална. Сигурно сте чували хората да казват, че им е трябвало цяло година, за да се откажат от пушенето. Може да отнема година да се вземе решение за промяна на лошия навик, но самото спиране трае секунда.

Много хора ми казват, че никак не им е лесно да вземат решения. Нека помислим върху следното: ако сте будни шестнайсет или седемнайсет часа на денонощието, правите по един избор всяка минута (какво да ядете, какво да мислите, какво да кажете, как да дишате, какво движение на тялото да извършите, какво упражнение да направите, къде да отидете, с кого да говорите). Вие съзнателно вземате поне хиляда решение всеки божи ден. Ето, току-що установихме, че вече знаете как да решавате злободневни проблеми. Как обаче да постигнете резултат при вземането на по-съществени решения? Ще ви покажа колко просто може да бъде това.

Лесно вземане на решения – „Едно от десет“

Вземането на решения с използването на „едно от десет“ е форма на приложна кинезиология. Кинезиологията е метод за изследване на стимулите и мускулните реакции в човешкото тяло. Методът е научно подкрепен и се практикува вече повече от двайсет години.като се изхожда от факта, че мускулите реагират както на физически, така и на умствени стимули. Връзката между ум и тяло е толкова могъщ механизъм за оцеляване, че мускулите ви реагират моментално на истина и неистини, на това, което е добро или не е добро за вас. Това е бърз, лесен и надежден метод, който ще засили вярата в собствените ви преценки и ще ви помогне да вземете бързи и сигурни решения. Когато се колебаете, изберете едно число между едно и десет (едно е ниско, десет е високо). Кое ще е по-добро за вас?

Започнах да прилагам метода за прости решения като например какво да закуся. „Препечена филийка – седем, зърнена закуска – две. Значи препечена филийка“. Открих, че този подход действа при всичко добре и започнах да го прилагам и при вземането на по-важни решения.

Вътрешното ви Аз, подсъзнанието ви, откъдето идват всички тези отговори, „познава“ много по-добре от съзнанието ви това състояние на Вселената, което отговаря на нуждите ви (не на желанията ви), защото вашият интерес е закон за него. То, заедно с всяка една от стоте трилиона клетки в тялото ви, напрегнато се вслушва в указанията ви на момента.

Можете да проверите метода, за да откриете доколко сте във връзка с вътрешното си Аз, като просто формулирате вярно и невярно съждение и се попитате каква оценка между едно и десет му давате. Например, за мен: „Името ми е Джим: нула от десет. Името ми е Ивон. Десет от десет.“

Прилагайте метода „едно от десет“ първо при простите си ежедневни решения като например „Добре ли е за мен да ям спагети тази вечер?“ Колкото по-бързо отговорите, толкова повече доверие заслужава отговорът ви. Едно от нещата, които обаче трябва да помните, е, че ако числото, което ви хрумне, е пет или по-малко от пет, отговорът е „НЕ“.

Забавлявайте се, като проверявате вътрешната си способност да вземате решения. Само след седмица ще бъдете много по-наясно от какво има нужда вашето тяло, ум и дух, за да останат балансирани, и природните ви инстинкти ще бъдат подсилени.

Всяка дума крие сила – Ивон Осуалд, globalwelcome.com

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.