Нашата вяра ни свързва с безкрайната сила, която разкрива необятни възможности и безгранични ресурси

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Вярвай, Откъси

снимка: Tikis

Това, което изградим, ще бъде толкова голямо или малко, колкото е нашата вяра…

Където има Вяра, има и Любов,

където има Любов, има Мир…

Във всеки от нас съществува глас, който започва да говори само тогава, когато заглушим всички останали гласове. Той отправя послания само когато всичко притихне.

Вярата е тази, която създава, колебанието е това, което руши. Вярата отваря вратите за всичко, което искаме от живота; колебанието ги затваря. Вярата събужда и повишава нашите творчески сили, отваря вратата на способностите и на творческата ни енергия. Вярата е великата връзка между човека и неговия Създател. Тя е божественият вестител, изпратен да насочва хората, заслепени от колебания и грехове. Нашата вяра ни свързва с безкрайната сила, която разкрива необятни възможности и безгранични ресурси.

Никой не би могъл да направи нещо по-велико от това, което вярва, че може да направи. Фактът, че човек вярва безрезервно и осъзнава, че е в състояние да направи това, което на други се струва невъзможно, показва, че в него има нещо, което е привлякло силата, готова да изпълни неговата цел!

Хората, които са постигнали велики неща, нямат обяснение за тяхната вяра. Те не биха могли да обяснят защо са имали абсолютна вяра в своето начинание. Но самият факт, че съществува подобна вяра, е доказателство, че са получили вътрешен импулс, допълнителен подтик и възможности да подхранват тази вяра и са продължили напред с безусловна увереност, че ще успеят, защото така им е диктувала вярата.

Като започнем да упражняваме своята самоувереност, ние стимулираме и увеличаваме уменията, които ни позволяват да извършим това, на което сме отдали сърцето си.

Вярата е тази, която ни кара да се концентрираме върху обекта и да завършим започнатото. Тя е божественият водач, който никога не би ни повел в грешна посока. Вярата е тази, която ни казва, че можем смело да продължим дори когато умът ни не вижда светлина и окуражаване насреща.

Ние винаги обаче трябва да вярваме, че това е вярата, а не егоизмът или себичното желание. Има огромна разлика между двете и никой, който е верен на себе си, не може да бъде заблуден.

Когато правим това, което е правилно, когато сме на прав път, нашата вяра не ни предава… Човекът, който не може да съзре Твореца зад творенията му навсякъде, който не вижда великата Интелигентност зад всичко създадено, не би могъл да притежава тази велика вяра, която движи големите успехи и постижения на създателите на нашата цивилизация.

Нашата върховна цел трябва да бъде максимално да се възползваме от живота. Ние не бихме могли да направим това без изключителна вяра в своите сили. Това, което изградим, ще бъде толкова голямо или малко, колкото е нашата вяра.

Който вярва в съществуването на една единствена Универсална сила, той вярва най-много в себе си. Такъв човек, който навсякъде вижда доброто във всеки, е истински майстор.

 

Мисленето на победителя – Орисън Сует Марден, orisonswettmarden

Издателство: Здраве и Щастие, zdrave-schtastie.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.