Започвай деня си така сякаш ще бъде най-добрият в живота ти!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

За да сме щастливи, е нужно да вярваме, че всеки ден е неповторим, и да го изпълваме с любов и радост.

Любов
• Кажете: „Божествен изцеляващ разум, призовавам розовия лъч на Божествената любов и мъдрост. Моля те да изцелиш всяка част от съзнанието ми и клетъчната ми памет, където тая страх вместо любов, притеснение вместо покой, тревога вместо вяра. Обгради ме с любящия си, закрилящ и мирен лъч от светлина, за да се почувствам сигурен, силен, подкрепен, обгрижен и обичан човек във всяка ситуация, в която попадам. Благодаря ти“.
• Повторете думата ПРЕЧИСТИ няколко пъти, докато почувствате облекчение.
• Търсете благословията във всяко предизвикателство и помнете, че каквото мислите, това ще привлечете. Фокусирайте се върху онова, което бихте искали да се случи, а не обратното.
Започвайте всеки ден с нагласата, че той ще бъде точно такъв, какъвто искате. Кажете си: Днес ще бъде прекрасен, успешен ден. Мислете за всички чудесни неща, които бихте искали да сътворите в този ден, и бъдете благодарни за възможностите, които ще ви се открият.

Радост
• Кажете: „Божествен изцеляващ разум, моля те с радостния лъч на слънчевата светлина да внесеш щастие, увереност, жизненост и енергия в живота ми. Помогни ми да стана по-жизнен, енергичен и динамичен човек. Изпълни ме със светлината си и нека животът ми стане лек, хармоничен и красив. Помогни ми да установя дълбока връзка е Божественото и безкрайния източник на духовна грижа, вдъхновение, радост и любов. Помогни ми да отворя докрай сърцето си за топлината, обичта, състраданието и искреността и да усещам с цялата си душа, че съм обичан/а и ценен/а. Укрепи вярата ми, че не съм сам/а и че винаги някой ще се грижи за мен. Благодаря ти“.

• Повторете думата ПРЕЧИСТИ няколко пъти, докато почувствате облекчение.
• Хората преживяват радост, когато сърцето им е отворено да дава и да получава любов. Всеки притежава способността да даде нещо на другите, да докосне и стопли сърцата им. Ако искате да изпитвате повече радост, фокусирайте се върху онова, което можете да направите или кажете, за да вдъхновите друг човек, и после вижте как сърцето ви се отваря. Когато са радостни, хората са свързани с Божествения източник на любовта. Всеки ден общувайте с тази духовна част от себе си. Вслушвайте се в божествения си аспект и му позволявайте да ви води.

 

Посланията на тялото – Ина Сигъл, innasegal.com

Издателство: Хермес, hermesbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Щастливият и пълноценен живот е в това да се научим да презареждаме тялото и ума си с нови сили

Движете се! Тялото ви го иска, умът ви го иска, душата ви го иска…

Творческата енергия идва от тялото ни

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си