Започвай деня си така сякаш ще бъде най-добрият в живота ти!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

За да сме щастливи, е нужно да вярваме, че всеки ден е неповторим, и да го изпълваме с любов и радост.

Любов
• Кажете: „Божествен изцеляващ разум, призовавам розовия лъч на Божествената любов и мъдрост. Моля те да изцелиш всяка част от съзнанието ми и клетъчната ми памет, където тая страх вместо любов, притеснение вместо покой, тревога вместо вяра. Обгради ме с любящия си, закрилящ и мирен лъч от светлина, за да се почувствам сигурен, силен, подкрепен, обгрижен и обичан човек във всяка ситуация, в която попадам. Благодаря ти“.
• Повторете думата ПРЕЧИСТИ няколко пъти, докато почувствате облекчение.
• Търсете благословията във всяко предизвикателство и помнете, че каквото мислите, това ще привлечете. Фокусирайте се върху онова, което бихте искали да се случи, а не обратното.
Започвайте всеки ден с нагласата, че той ще бъде точно такъв, какъвто искате. Кажете си: Днес ще бъде прекрасен, успешен ден. Мислете за всички чудесни неща, които бихте искали да сътворите в този ден, и бъдете благодарни за възможностите, които ще ви се открият.

Радост
• Кажете: „Божествен изцеляващ разум, моля те с радостния лъч на слънчевата светлина да внесеш щастие, увереност, жизненост и енергия в живота ми. Помогни ми да стана по-жизнен, енергичен и динамичен човек. Изпълни ме със светлината си и нека животът ми стане лек, хармоничен и красив. Помогни ми да установя дълбока връзка е Божественото и безкрайния източник на духовна грижа, вдъхновение, радост и любов. Помогни ми да отворя докрай сърцето си за топлината, обичта, състраданието и искреността и да усещам с цялата си душа, че съм обичан/а и ценен/а. Укрепи вярата ми, че не съм сам/а и че винаги някой ще се грижи за мен. Благодаря ти“.

• Повторете думата ПРЕЧИСТИ няколко пъти, докато почувствате облекчение.
• Хората преживяват радост, когато сърцето им е отворено да дава и да получава любов. Всеки притежава способността да даде нещо на другите, да докосне и стопли сърцата им. Ако искате да изпитвате повече радост, фокусирайте се върху онова, което можете да направите или кажете, за да вдъхновите друг човек, и после вижте как сърцето ви се отваря. Когато са радостни, хората са свързани с Божествения източник на любовта. Всеки ден общувайте с тази духовна част от себе си. Вслушвайте се в божествения си аспект и му позволявайте да ви води.

 

Посланията на тялото – Ина Сигъл, innasegal.com

Издателство: Хермес, hermesbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Щастливият и пълноценен живот е в това да се научим да презареждаме тялото и ума си с нови сили

Движете се! Тялото ви го иска, умът ви го иска, душата ви го иска…

Творческата енергия идва от тялото ни

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си