Не позволявай външни причини да управляват вътрешния ти свят!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Научим ли се да освобождаваме натрупаната от емоции енергия, ще успеем да постигнем вътрешна хармония и баланс. 

Справяне с вътрешния дискомфорт

Нека видим какво става, когато изпитваме негативни емоции. Усещаме емоцията и тя предизвиква у нас дискомфорт. Отчаяно желаещи да се освободим от това чувство на „безпокойство“, ние обикновено използваме един от следните три метода за промяна на състоянието на вътрешен дискомфорт.

Първо, може мигновено да изхвърлим емоцията. С други думи, губим самообладание, ритаме вратата, избухваме в сълзи.

Второ, може да отклоним емоциите си, като пренасочим вниманието си към нещо друго (например, ядене, алкохол, телевизия).

Трето, може да потиснем емоциите с надеждата, че „времето лекува“. По този начин, разбира се, оставяме животът ни да тече с нерешена емоция.

Позволяваме на външни обстоятелства, все едно дали важни или маловажни, да управляват емоционалната ни реакция. Това предизвиква много дълбок вътрешен конфликт и дискомфорт. Външните събития несъмнено могат да доведат до появата на определени емоции, но никога не бива да управляват реакцията ни на ситуацията. 

В никакъв случай не ви предлагам да се превърнете в лишени от емоции зомбита. Ние имаме нужда от емоционалните си връзки, защото без тях ще водим доста механичен живот без никакви радости и удоволствия. Но емоционалните ни връзки не бива да бъдат така екстремни, че да предизвикват дисбаланс на лично равнище. Всички емоционални проблеми създават колосално вътрешно напрежение и водят до сериозна дисфункция на аурата.

Когато не освободим негативните емоции или не реагираме на тях, това често води до блокажи в емоционалната и умствената ни енергия и значително влошава баланса в аурата ни. Хората често не успяват да се освободят от минали стресови ситуации. Вместо това те отново и отново ги разиграват в умовете си. Това създава огромно психологическо и емоционално напрежение, както в астралното, така и в мисловното тяло. Всеки път, когато разиграваме ситуацията и създаваме различен сценарий за реакциите си на миналото, ние още повече изтощаваме аурата си.

Обърнете внимание колко често го правите. Колко често преигравате миналото?

Това оказва пагубно въздействие върху всекидневния живот. Нашите емоции са пряко свързани с начина, по който възприемаме света и това колко спокойни и щастливи се чувстваме в него. Ако сте човек с предимно положителни емоции, светът ще ви се струва хубав и радостен. Но ако живеете в страх и омраза, същият този свят ще ви се струва мрачен и сив.

Когато не освобождаваме негативните енергии от тялото си, енергията на тези емоции се натрупва в аурата ни предимно на астрално равнище и смущава вибрациите там. Вече знаем, че астралното тяло е тясно свързано с физическото тяло и в резултат емоциите ви очевидно ще въздействат върху вибрациите на физическото тяло, което в крайна сметка може да доведе до болест.

 

Тайните на енергията – Алла Свиринская

Издателство: Лик, liikk.wordpress.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Как да пораждаме и задържаме в себе си положителни емоции и чувства

Да изгоним лошото настроение с положителни емоции

Освободете се от негативните емоции. Оставете ги на водата…