Да обичаме, да се смеем, да плачем, да прегръщаме – най-хубавият подарък, който можем да получим от живота!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Обичай | 0 Коментара
снимка: pravda-tv.com

снимка: pravda-tv.com

Всички търсят щастието, а неговата тайна е толкова простичка – тя се крие във всичко, което имаме!

Роднините ми бяха най-обикновени селяни, които живееха в затънтени махали и отдалечени селца. Но подобно на милиони и милиони други хора като тях от различни страни из цяла Европа, всички те бяха хвърлени във водовъртежа на една война, в която трябваше да оцелеят или да загинат.

Леля, подобно на мнозина други оцелели, все повтаряше и повтаряше: „Нямам сили да говоря за тези неща. Никой не може да разбере какво сме преживели, ако не го е видял с очите си, не го е помирисал, не го е чул, ако не го е изпитал на гърба си, вкопчен в живота със сетни сили“.

Когато я питах какъв подарък иска за рождения си ден или за някакъв празник, тя неизменно отговаряше: „Не ми трябва подарък, сладка моя. Подаръците, за които копнея, са вече тук – да мога да прегърна дете, да чувствам любов, да мога да се смея, а понякога дори да плача. Имам всичко, което някога съм искала“.

 

Дарът на разказа – Клариса Пинкола Естес, clarissapinkolaestes.com

Издателска къща: БАРД, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Бъди подарък за живота, защото животът е подарък

Колкото по-благодарен си,  толкова повече неща, за които да си благодарен, идват в живота ти

Благодаря за цялото добро, което присъства в живота ми!

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си