Превърнете дома си в мястото на мечтите си и ще видите колко красив и подреден ще стане животът ви!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: leseclaireuses.com

снимка: leseclaireuses.com

Дом. Това е не просто нашият адрес, не е просто мястото, където се прибираме след тежък ден. Домът е нашият остров в море от несигурност, стрес и тревоги. Домът е нашият оазис, райско кътче на любов, мечти и хармония. Домът ни не е прашен архив, препълнен с всевъзможни излишни вещи, домът – това сме ние самите и нашият живот!

Всичко се свежда до това. Домът ви е отражение на вашата същност. Не го казвам в смисъл, че ви трябва показен дом, за да докажете на света колко сте велики. Домът ви отразява вашия вътрешен живот. Доколко сте доволни. Доколко сте удовлетворени. Колко обичащи и обичани сте. Домът ви е външното отражение на нещата, които цените, на които се наслаждавате, които са важни за вас.

Пътят между външното спокойствие и вътрешния мир е двупосочен. Домът ви не само е отражение на вашата истинска същност, но и ако не създадете спокойно и мирно жизнено пространство, е много трудно да култивирате и развиете вътрешната си същност. Спокойният, мирен и организиран дом ви помага да останете фокусирани и да не губите връзката си с важните неща в живота си.

Да живеете със спомените от миналото може да изглежда сантиментално и романтично, а живеете за бъдещето може да изглежда амбициозно и обещаващо. И двете са верни – спомените са важни за всички нас, а стремежът да изградим по-добро бъдеще е здравословен и продуктивен.

Но основната цел на вашия дом не бива да бъде да живеете в различно време и на различно място. Трябва да се радвате да живеете в настоящето. Това е всичко, което имате.

 

Как да сложим край на безпорядъка – Питър Уолш, peterwalshdesign.com

Издателство: Локус, locus-publishing.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Всичко, което ни се случва, е заради нашите мисли!

Щастието е вътре в теб. То не зависи от действията на другите. Намери го и го пусни на свобода!

Ти си този, който създава щастието. И започни от днес!

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си