Превърнете дома си в мястото на мечтите си и ще видите колко красив и подреден ще стане животът ви!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: leseclaireuses.com

снимка: leseclaireuses.com

Дом. Това е не просто нашият адрес, не е просто мястото, където се прибираме след тежък ден. Домът е нашият остров в море от несигурност, стрес и тревоги. Домът е нашият оазис, райско кътче на любов, мечти и хармония. Домът ни не е прашен архив, препълнен с всевъзможни излишни вещи, домът – това сме ние самите и нашият живот!

Всичко се свежда до това. Домът ви е отражение на вашата същност. Не го казвам в смисъл, че ви трябва показен дом, за да докажете на света колко сте велики. Домът ви отразява вашия вътрешен живот. Доколко сте доволни. Доколко сте удовлетворени. Колко обичащи и обичани сте. Домът ви е външното отражение на нещата, които цените, на които се наслаждавате, които са важни за вас.

Пътят между външното спокойствие и вътрешния мир е двупосочен. Домът ви не само е отражение на вашата истинска същност, но и ако не създадете спокойно и мирно жизнено пространство, е много трудно да култивирате и развиете вътрешната си същност. Спокойният, мирен и организиран дом ви помага да останете фокусирани и да не губите връзката си с важните неща в живота си.

Да живеете със спомените от миналото може да изглежда сантиментално и романтично, а живеете за бъдещето може да изглежда амбициозно и обещаващо. И двете са верни – спомените са важни за всички нас, а стремежът да изградим по-добро бъдеще е здравословен и продуктивен.

Но основната цел на вашия дом не бива да бъде да живеете в различно време и на различно място. Трябва да се радвате да живеете в настоящето. Това е всичко, което имате.

 

Как да сложим край на безпорядъка – Питър Уолш, peterwalshdesign.com

Издателство: Локус, locus-publishing.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Всичко, което ни се случва, е заради нашите мисли!

Щастието е вътре в теб. То не зависи от действията на другите. Намери го и го пусни на свобода!

Ти си този, който създава щастието. И започни от днес!