Ти си този, който създава щастието. И започни от днес!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Всеки ден ти дава възможност да го изживееш неповторимо. Използвай я!

Възможно ли е да се чувстваме добре в днешния свят, където всеки ден се появява нова криза или безпорядък? Някоя безредица или неочаквана негативност? Където насилието е толкова изобилно? Трябва ли да се стремим да се чувстваме прекрасно? Може би не му е мястото тук или е безчувствено за реалността на живота за много хора?

За да се чувствам добре, позитивно и прекрасно, аз трябва да осъзная, че е необходимо да се променя, защото един по-добър начин на живот е в моите ръце.

Всеки ден ние можем да строим един по-добър път, по който да вървим. Всеки ден ние можем да правим своето собствено пътуване към Светлината и да се изпълваме с нея.

Всеки ден ние можем да правим малки промени, които в даден момент ще се превърнат в скок към по-висока осъзнатост – осъзнатостта за единство и съпричастност.

От тази перспектива ние се виждаме като равни, с едно и също право да наследим щастие, мир и спокойствие. Когато знаем, че всички ще получат своето наследство по техния собствен начин и в тяхното собствено време, ние се чувстваме прекрасно. В семейството всички членове си пожелават един на друг всичко най-добро и си помагат един на друг за да получат най-доброто, което е възможно.

В завършването на един цикъл от времето, в спускането на завесите на театъра и в подготовката за новото представление е налице голям оптимизъм. Чувстваме се прекрасно!

 

Чувствам се прекрасно – Дади Джанки

Издателство: Брама Кумарис, brahmakumarisbulgaria.blogspot.bg

* с книгата „Чувствам се прекрасно“ се отбелязват 75 години служба на Дади Джанки на човечеството.  Издадена е само в електронен вариант.  Може да я прочетете тук.

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Към успеха се стига стъпка по стъпка…

Мислите ви формират вас… и света около вас

Изпитваме страх, за да не потърсим онова, което ни липсва!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си