Ти си този, който създава щастието. И започни от днес!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Всеки ден ти дава възможност да го изживееш неповторимо. Използвай я!

Възможно ли е да се чувстваме добре в днешния свят, където всеки ден се появява нова криза или безпорядък? Някоя безредица или неочаквана негативност? Където насилието е толкова изобилно? Трябва ли да се стремим да се чувстваме прекрасно? Може би не му е мястото тук или е безчувствено за реалността на живота за много хора?

За да се чувствам добре, позитивно и прекрасно, аз трябва да осъзная, че е необходимо да се променя, защото един по-добър начин на живот е в моите ръце.

Всеки ден ние можем да строим един по-добър път, по който да вървим. Всеки ден ние можем да правим своето собствено пътуване към Светлината и да се изпълваме с нея.

Всеки ден ние можем да правим малки промени, които в даден момент ще се превърнат в скок към по-висока осъзнатост – осъзнатостта за единство и съпричастност.

От тази перспектива ние се виждаме като равни, с едно и също право да наследим щастие, мир и спокойствие. Когато знаем, че всички ще получат своето наследство по техния собствен начин и в тяхното собствено време, ние се чувстваме прекрасно. В семейството всички членове си пожелават един на друг всичко най-добро и си помагат един на друг за да получат най-доброто, което е възможно.

В завършването на един цикъл от времето, в спускането на завесите на театъра и в подготовката за новото представление е налице голям оптимизъм. Чувстваме се прекрасно!

 

Чувствам се прекрасно – Дади Джанки

Издателство: Брама Кумарис, brahmakumarisbulgaria.blogspot.bg

* с книгата „Чувствам се прекрасно“ се отбелязват 75 години служба на Дади Джанки на човечеството.  Издадена е само в електронен вариант.  Може да я прочетете тук.

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Към успеха се стига стъпка по стъпка…

Мислите ви формират вас… и света около вас

Изпитваме страх, за да не потърсим онова, което ни липсва!