Оптимизмът е силен инструмент на здравето

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: gabbybernstein.com

снимка: gabbybernstein.com

Оптимизмът и благодарността са две от качествата, които улесняват живота. Те ни помагат да поддържаме душевния си комфорт и доброто разположение към света.

Душевният комфорт включва спокойствието, доброто разположение към другите и към света като цяло, постоянната тиха радост, вникване в красотата и участие в нейното създаване, благодарност за даденостите, контакт с природата, съзидателен труд, проникване в истинността на света и проумяването на неговите закони.

Разбира се, състоянието на физическото тяло е много важно, за да се изпитва комфорт, но то не е най-главното. Естествено е човек понякога да боледува, но душата му да не изгубва своя комфорт, защото човекът разбира смисъла на болестта и е сигурен, че ще оздравее. Запазването на оптимизма по време на боледуване е силен инструмент за постигане на физическото здраве. Ако човек не е отчаян заради здравословното си състояние, душата му е добре. Ако се страхува и е в постоянна тревога, това пречи на добрия контакт с душата.

Състоянието на душевен комфорт не е даденост, то изисква усилия, съзнателни усилия, за да се постигне вътрешно спокойствие и постоянно добро разположение към света независимо от обстоятелствата, както и благородство. Благородството се гради живот след живот.

Благородните хора са спокойни, мъдри и благодарни. Те са изпълнени с любов във всеки един момент. Те съзнателно поддържат своя душевен комфорт, защото знаят, че това е важно за душата им – състоянието на душата е на първо място.

 

Лотос бял е твоята душа – Багрина Кларк

Издателство: София

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Следвайте своето блаженство и вселената ще отаря врати, там където е имало само стени!

Три сериозни аргумента в полза на оптимизма

Изобилието идва в живота ви по прекрасни начини всеки ден!

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си