Оптимизмът е силен инструмент на здравето

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: gabbybernstein.com

снимка: gabbybernstein.com

Оптимизмът и благодарността са две от качествата, които улесняват живота. Те ни помагат да поддържаме душевния си комфорт и доброто разположение към света.

Душевният комфорт включва спокойствието, доброто разположение към другите и към света като цяло, постоянната тиха радост, вникване в красотата и участие в нейното създаване, благодарност за даденостите, контакт с природата, съзидателен труд, проникване в истинността на света и проумяването на неговите закони.

Разбира се, състоянието на физическото тяло е много важно, за да се изпитва комфорт, но то не е най-главното. Естествено е човек понякога да боледува, но душата му да не изгубва своя комфорт, защото човекът разбира смисъла на болестта и е сигурен, че ще оздравее. Запазването на оптимизма по време на боледуване е силен инструмент за постигане на физическото здраве. Ако човек не е отчаян заради здравословното си състояние, душата му е добре. Ако се страхува и е в постоянна тревога, това пречи на добрия контакт с душата.

Състоянието на душевен комфорт не е даденост, то изисква усилия, съзнателни усилия, за да се постигне вътрешно спокойствие и постоянно добро разположение към света независимо от обстоятелствата, както и благородство. Благородството се гради живот след живот.

Благородните хора са спокойни, мъдри и благодарни. Те са изпълнени с любов във всеки един момент. Те съзнателно поддържат своя душевен комфорт, защото знаят, че това е важно за душата им – състоянието на душата е на първо място.

 

Лотос бял е твоята душа – Багрина Кларк

Издателство: София

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Следвайте своето блаженство и вселената ще отаря врати, там където е имало само стени!

Три сериозни аргумента в полза на оптимизма

Изобилието идва в живота ви по прекрасни начини всеки ден!

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си