Следвайте своето блаженство и вселената ще отаря врати, там където е имало само стени!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка за фон: wallpapersin4k.org

снимка за фон: wallpapersin4k.org

Ако поправите мислите си, остатъкът от живота ви, ще се подреди!

Живот в хармония c всичко съществуващо

Блаженството е последната стъпка към майсторството. Това е не само последният житейски урок, но и най-прекрасният. Чрез него човек научава, че не е важно къде отиваме. Главното е самото пътуване, както и блаженството, с което го преживяваме.

За да разберете колко важен е този житейски урок, можете да си зададете въпроса: Колко често се събуждам сутрин и си казвам: „Обичам живота си, нямам търпение да разбера какво ще ми поднесе днешният ден“?

Може да ви звучи като елементарно упражнение за пoложително мислене, но всъщност е много повече. Когато наистина възприемете себе си като участници в играта и си позволите да я играете в блаженство, тогава овладяването на всички останали енергийни матрици става не само по-лесно, но и много по-приятно.

Понякога тъгувате ли за Дома? Чувствате ли се така, сякаш един ден сте се събудили в това неудобно тяло, което обитавате, и изразходвате по-голямата част от енергията си в опити да се върнете у Дома? Ако отговорът на тези въпроси е „да“, значи още не сте усвоили житейския урок Блаженство. Много малко хора са го постигнали, тъй като малцина изобщо се захващат с него.

Блаженството е житейският урок, който малко от нас избират да овладеят. Всъщност, аз познавам само един човек. Затова ще прочетете и само един случай от практиката в този раздел. Що се отнася до този последен житейски урок, много е важно да разберете следното: повечето хора вярват, че който веднъж успее да го овладее, става толкова съвършен, че едва ли не може да ходи по водата. Това не е така. Такива хора продължават да се сблъскват със своите предизвикателства, както всички останали.

Блаженство означава свързване с това, което Групата нарича универсална енергия – тази, която съединява всичко съществуващо. Този житейски урок заздравява връзката с енергията, която тече между всички неща и ги свързва. В човешки облик ние, разбира се, живеем в илюзията, че сме отделени едни от други. Още не е научно доказано, но вече е широко разпространено убеждението, че всички неща са свързани помежду си. Връзката с универсалната енергия често се преживява като контакт с Висшия Аз или с Духа.

 

Духовна психология – Стийв Ротър, espavo.org

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

При конфликт между сърцето и ума, следвайте сърцето си!

Всичко се случва с причина!

Истинското щастие идва отвътре, никой не може да ви го даде!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си