Следвайте своето блаженство и вселената ще отаря врати, там където е имало само стени!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка за фон: wallpapersin4k.org

снимка за фон: wallpapersin4k.org

Ако поправите мислите си, остатъкът от живота ви, ще се подреди!

Живот в хармония c всичко съществуващо

Блаженството е последната стъпка към майсторството. Това е не само последният житейски урок, но и най-прекрасният. Чрез него човек научава, че не е важно къде отиваме. Главното е самото пътуване, както и блаженството, с което го преживяваме.

За да разберете колко важен е този житейски урок, можете да си зададете въпроса: Колко често се събуждам сутрин и си казвам: „Обичам живота си, нямам търпение да разбера какво ще ми поднесе днешният ден“?

Може да ви звучи като елементарно упражнение за пoложително мислене, но всъщност е много повече. Когато наистина възприемете себе си като участници в играта и си позволите да я играете в блаженство, тогава овладяването на всички останали енергийни матрици става не само по-лесно, но и много по-приятно.

Понякога тъгувате ли за Дома? Чувствате ли се така, сякаш един ден сте се събудили в това неудобно тяло, което обитавате, и изразходвате по-голямата част от енергията си в опити да се върнете у Дома? Ако отговорът на тези въпроси е „да“, значи още не сте усвоили житейския урок Блаженство. Много малко хора са го постигнали, тъй като малцина изобщо се захващат с него.

Блаженството е житейският урок, който малко от нас избират да овладеят. Всъщност, аз познавам само един човек. Затова ще прочетете и само един случай от практиката в този раздел. Що се отнася до този последен житейски урок, много е важно да разберете следното: повечето хора вярват, че който веднъж успее да го овладее, става толкова съвършен, че едва ли не може да ходи по водата. Това не е така. Такива хора продължават да се сблъскват със своите предизвикателства, както всички останали.

Блаженство означава свързване с това, което Групата нарича универсална енергия – тази, която съединява всичко съществуващо. Този житейски урок заздравява връзката с енергията, която тече между всички неща и ги свързва. В човешки облик ние, разбира се, живеем в илюзията, че сме отделени едни от други. Още не е научно доказано, но вече е широко разпространено убеждението, че всички неща са свързани помежду си. Връзката с универсалната енергия често се преживява като контакт с Висшия Аз или с Духа.

 

Духовна психология – Стийв Ротър, espavo.org

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

При конфликт между сърцето и ума, следвайте сърцето си!

Всичко се случва с причина!

Истинското щастие идва отвътре, никой не може да ви го даде!