Всичко се случва с причина!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка за фон: reflectionsintheword.org

снимка за фон: reflectionsintheword.org

Вярвате ли, че в живота няма съвпадения? Всеки човек, който срещаме има роля в живота ни. Някои хора идват, за да ни наранят, предадат или разплачат. Други ни показват уроци, не за да ни променят, а за да ни направят по-добри!

Строителните елементи на живота

Докато живеем на Земята, ние в повечето случаи виждаме нещата от много тесен ъгъл. Затова когато положението започне да се влошава, обикновено ни е изключително трудно да поспрем и да променим перспективата.

Често сме толкова заети да се чудим къде сме сбъркали, че дори не се замисляме дали това, което ни се струва истинска катастрофа, всъщност не е най-правилното и най-подходящото нещо, което може да ни се случи точно в този момент – току-що сме си изгубили работата, съвсем наскоро се е разпаднал бракът ни, съпругът ни внезапно е загинал в ужасно бедствие или катастрофа.

Всяко да, всяко от тези събития е част от нашия план. Всички те са били организирани, за да ни предадат някакъв важен урок, да ни отпратят в друга посока, дори да ни разтърсят, за да ни мотивират да открием истинската си страст. Тези и много други събития са част от сложната мрежа от договори, споразумения и резервни планове, които сме направили, когато сме разработвали сценария на живота си, преди да се въплътим. Ние внимателно подбираме обучението си, за да си помогнем при усвояването на житейските уроци, върху които сме решили да работим, така че да научим това, което би ни тласнало напред е, само да можеше да си спомним сценария!

 

Духовна психология – Стийв Ротър, espavo.org

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вашите убеждения проправят пътят към успеха!

При конфликт между сърцето и ума, следвайте сърцето си!

Пътят към съвършенството е изборът на нашата душа, а тя е вътре в нас!

0