Най-важната ти връзка е с теб самия! Не я саботирай с критика и самообвинения…

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: wallup.net

снимка: wallup.net

Може все още да не сме получили всичко, за което мечтаем, но със сигурност има друго, което вече имаме и може да оценим. Щастието се крие в това да се чувстваме възможно най-добре в конкретния момент.

Мисията ти е да се чувстваш възможно най-добре във всеки един момент. Следните навици могат да ти бъдат от полза:

1. Харесвай се.

Най-важната ти връзка е с теб самия. Ако постоянно се критикуваш, по този начин саботираш живота си. А когато се харесваш, си даваш да бъдеш по-щастлив, по-здрав и по-успешен. Затова бъди добър със себе си.

2. Бъди гъвкав.

Желанието да контролираш света и да съдиш всички в него те изтощава. Не се измъчвай за онова, което вече се е случило. Приеми ударите на съдбата и се радвай на изненадите, които ти поднася.

3. Фокусирай се върху онова, което искаш.

Представяй си какъв искаш да бъдеш и какъв искаш да бъде животът ти.

4. Приеми спокойно отношение към парите.

Парите са като кучето – колкото повече го преследваш, толкова повече бяга. Ако си втълпиш, че не те харесва, наистина може да те ухапе. Но отнасяш ли се спокойно с него, накрая скача в скута ти.

5. Бъди благодарен.

Дори да нямаш почти нищо, фокусирай вниманието си върху онова, което имаш, и тогава ще получиш още. Винаги търси положителното. Сигурно ще попиташ: „А кога ще бъда щастлив?” Когато чувството за благодарност се превърне в навик.

 

Щастие в трудни времена  – Андрю Матюс, andrewmatthews.com

Издателство: Книгопис, knigopis.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Това, върху което се фокусираме, се увеличава

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си