Най-важната ти връзка е с теб самия! Не я саботирай с критика и самообвинения…

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: wallup.net

снимка: wallup.net

Може все още да не сме получили всичко, за което мечтаем, но със сигурност има друго, което вече имаме и може да оценим. Щастието се крие в това да се чувстваме възможно най-добре в конкретния момент.

Мисията ти е да се чувстваш възможно най-добре във всеки един момент. Следните навици могат да ти бъдат от полза:

1. Харесвай се.

Най-важната ти връзка е с теб самия. Ако постоянно се критикуваш, по този начин саботираш живота си. А когато се харесваш, си даваш да бъдеш по-щастлив, по-здрав и по-успешен. Затова бъди добър със себе си.

2. Бъди гъвкав.

Желанието да контролираш света и да съдиш всички в него те изтощава. Не се измъчвай за онова, което вече се е случило. Приеми ударите на съдбата и се радвай на изненадите, които ти поднася.

3. Фокусирай се върху онова, което искаш.

Представяй си какъв искаш да бъдеш и какъв искаш да бъде животът ти.

4. Приеми спокойно отношение към парите.

Парите са като кучето – колкото повече го преследваш, толкова повече бяга. Ако си втълпиш, че не те харесва, наистина може да те ухапе. Но отнасяш ли се спокойно с него, накрая скача в скута ти.

5. Бъди благодарен.

Дори да нямаш почти нищо, фокусирай вниманието си върху онова, което имаш, и тогава ще получиш още. Винаги търси положителното. Сигурно ще попиташ: „А кога ще бъда щастлив?” Когато чувството за благодарност се превърне в навик.

 

Щастие в трудни времена  – Андрю Матюс, andrewmatthews.com

Издателство: Книгопис, knigopis.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Това, върху което се фокусираме, се увеличава

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си