Най-важната ти връзка е с теб самия! Не я саботирай с критика и самообвинения…

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: wallup.net

снимка: wallup.net

Може все още да не сме получили всичко, за което мечтаем, но със сигурност има друго, което вече имаме и може да оценим. Щастието се крие в това да се чувстваме възможно най-добре в конкретния момент.

Мисията ти е да се чувстваш възможно най-добре във всеки един момент. Следните навици могат да ти бъдат от полза:

1. Харесвай се.

Най-важната ти връзка е с теб самия. Ако постоянно се критикуваш, по този начин саботираш живота си. А когато се харесваш, си даваш да бъдеш по-щастлив, по-здрав и по-успешен. Затова бъди добър със себе си.

2. Бъди гъвкав.

Желанието да контролираш света и да съдиш всички в него те изтощава. Не се измъчвай за онова, което вече се е случило. Приеми ударите на съдбата и се радвай на изненадите, които ти поднася.

3. Фокусирай се върху онова, което искаш.

Представяй си какъв искаш да бъдеш и какъв искаш да бъде животът ти.

4. Приеми спокойно отношение към парите.

Парите са като кучето – колкото повече го преследваш, толкова повече бяга. Ако си втълпиш, че не те харесва, наистина може да те ухапе. Но отнасяш ли се спокойно с него, накрая скача в скута ти.

5. Бъди благодарен.

Дори да нямаш почти нищо, фокусирай вниманието си върху онова, което имаш, и тогава ще получиш още. Винаги търси положителното. Сигурно ще попиташ: „А кога ще бъда щастлив?” Когато чувството за благодарност се превърне в навик.

 

Щастие в трудни времена  – Андрю Матюс, andrewmatthews.com

Издателство: Книгопис, knigopis.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Това, върху което се фокусираме, се увеличава

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си