Това, в което вярваш, се превръща в реалност. Затова – вярвай в себе си!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Никога не се отказвай от себе си! Вярвай и бъди своя опора, защото това, в което вярваш, се превръща в реалност!

– Каква съдба бих желала за себе си? – размишлявах и още триех сълзите си. Господи, колко малко ми е нужно просто да стана единствената жена за някого. Да съм сигурна, че този мъж ще ме обича и като стана стара и болна никога няма да ме сравнява с други жени. Нима искам много? Не искам дворци и лични самолети, а само чувството, че някой ме обича. И затова съм готова да дам всичко и сега разбирам защо жени приемат чужд а религия и зарязват всичко заради любимия. И вероятно това е щастлива женска съдба – когато не те предават и не ти изневеряват… – а сълзите се търкаляха по лицето ми и аз не можех да ги спра.

– Защо са тези сълзи? – с недоумение ме попита Сава, като чу хлипанията ми.

– По детски фантазии, идеалния мъж и идеалната любов, но аз знам, че те не съществуват, и затова плача.

– Какво знаеш?

– Че мъжът не може да обича една жена цял живот и да бъде верен, че мъжът не може да я приема такава, каквато е.

– Докато си мислиш, че това е невъзможно, няма да срещнеш такъв мъж, и още по-лошо, дори да го срещнеш, с тази увереност, че не можеш да бъдеш обичана и да ти бъдат верни цял живот, ти ще го принудиш да прави това, от което най-много се страхуваш – да изневерява и да те предава.

– Не, не е така! – разревах се още по-силно.

Докато продължаваш да допускаш, че това е така, ти ще срещаш точно такива мъже. Това е вечен цикъл. Ти имаш някаква представа и ситуациите, които привличаш в живота си, потвърждават тази представа, тази идея, а ти, убеждавайки се в своята правота, още повече затвърждаваш тази представа. И така безкрай.

Помни, че съществува само това, в което вярваш.

Пазителката на женската сила (Продължението на „Изворът на женската сила“) – Лариса Ренар, larisarenar.com

Издателство: Кръгозор, kragozor.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Любовта никога не си отива от нас. Затова Обичай – заради и въпреки всичко!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си