Джак Канфийлд: Не е важно какво ви се случва, а как вие го приемате

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Писателски блог | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

15 цитата от Джак Канфийлд – авторът на една от най-обичаните книги  – „Пилешка суша за душата“, които ще променят вярата ви в успеха. „Пилешка суша за душата“, написана през 1990 г. в съавторство с Марк Виктор Хансен, надминава 112 000 000 копия и е преведена на 40 езика. Други негови книги са: „Принципите на успеха“, „Пилешка супа за женската душа“ и др.

Опитът не е това, което се случва на един човек, а онова, което той успява да направи с нещата, които му се случват.

Не се тревожи за неуспехите, тревожи се за пропуснатите възможности от пътите, в които дори не си опитал.

Трябва да умееш да затваряш скучната книга, да излезеш от безсмисленият филм, да си тръгнеш от лошата работа и да се разделиш с неправилните хора!

Имаме нужда от четири прегръдки дневно, за да оцелеем. Имаме нужда от осем прегръдки, за да поддържаме добрата си форма. Имаме нужда от дванадесет прегръдки всеки ден, за да растем.

От вас зависи да започнете да се движите към целите си. Никой не може да ви хване за ръката и да ви отведе безпрепятствено до целта ви. Никой не може да направи всяка стъпка с вас и да ви подсигури да нямате никаква борба. Вие трябва да поемете отговорността за това, което искате и вие трябва да започнете.

Имайте волята да задавате въпроси и да бъдете отхвърляни, и да почувствате страховете си. Позволете си да бъдете човек, точно като всеки друг. Искайте помощ от хора, които могат да ви помогнат. Научете как го правят другите и практикувайте това, което те правят. Най-важното е да започнете.

Поддържайте се вдъхновени и мотивирани. Обградете се с позитивна енергия, по-специално вътре във вас, и направете промените в живота си, които е необходимо да направите.

Визуализирайте успехът си всеки ден. Обръщайте внимание на навиците си. Всеки ден взимайте решението да предприемате повече стъпки в посока вашето развитие. Направете от животът си едно прекрасно приключение, от което изцяло да бъдете погълнати.

Хората, които смятат, че нещо не може да бъде направено, не бива да пречат на онези, които го правят.

Помнете: не е важно какво ви случва, а как вие го приемате.

Нашият живот е непрестанно пътуване и ние трябва да се учим и да растем духовно на всеки завой, докато си проправяме път. Понякога се препъваме, но не преставаме да вървим и да се стремим към най-хубавото у нас самите.

Обикновените хора правят необикновени неща.

Подбор: Мариела Кръстева

 

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Към успеха се стига стъпка по стъпка…

Мислите ви формират вас… и света около вас

Изпитваме страх, за да не потърсим онова, което ни липсва!

Сподели мнението си