Не изневерявай на себе си и успехът няма да ти изневери!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: indix.com

снимка: indix.com

Ако искате да станете орел, летете с орлите…

Най-важният елемент за сдобиване с дългосрочен успех е навикът активно да се работи над плановете, идеите и целите. Колкото повече са опитите ви в това отношение, толкова по-скоро те ще ви доведат до успеха. Има пряка връзка между броя опити и достиженията. Ето стъпките, които биха могли да ви доведат до един повече от задоволителен живот.

 • Отключете потенциала си. Помнете, че вашият потенциал е безграничен. Всичко, което сте постигнали до този момент, е само подготовка за удивителните неща, които ви предстоят.
 • Придобийте контрол над своя живот. Вие носите пълна отговорност за онова, което говорите, мислите и правите, за онова, което се случва с вас. Не обвинявайте другите и не търсете оправдания, а всеки ден се придвижвайте по стъпка към набилязаната цел.
 • Създайте собственото си бъдеще. Представете си, че вашите възможности не са ограничени от никакви рамки. Вие сте в състояние да постигнете всичко, което пожелаете. Планирайте бъдещето си така, сякаш на ваше разположение са всички ресурси за изграждане на един идеален живот.
 • Изяснете целите си. Личността ви се формира от вашите вътрешни убеждения. Отделете време, за да обмислите в какво всъщност вярвате и какво ви вълнува. Не се отказвайте от онова, което ви се струва правилно.
 • Подложете на анализ убежденията си. Вашите убеждения относно собствените ви способности и околния свят ще оказват върху мислите и постъпките ви по-голямо влияние, отколкото който и да е друг фактор. Постарайте се убежденията ви да са положителни и съответстващи на избраните цели.
 • Премахнете пътните прегради. Успехът се предопределя от способността за решение на възникващите в процеса на движение проблеми и за отстраняване на препятствията, възникващи по пътя към целта. Тази способност се придобива с търпение и усилия.
 • Общувайте с подходящите хора. Изборът на хората, с които да живеете, общувате и работите, ще окаже решаващо влияние върху успеха ви. От днес нататък общувайте само с онези, които харесвате, които уважавате и цените. Ако искате да станете орел, летете с орлите.
 • Съставете си план за действие. Обикновеният човек с внимателно обмислен план излиза с няколко гърди пред който и да е гений, действащ стихийно. Способността ви да организирате действията си ще ви позволи да постигнете невероятни цели.
 • Научете се да управлявате времето си… Преди конкретна работа определете приоритетите си и се концентрирайте върху оптималното използване на собственото време.
 • Визуализирайте своите цели. Направлявайте мислените си образи. Постоянно си представяйте мислено своите цели като вече осъществени. Мислените образи и представи активизират вътрешния потенциал и спомагат за превръщането на желаното в действителност.
 • Aктивизирайте свръхсъзнанието си. Във вас дреме огромна сила, способна да ви донесе всичко, което желаете. Обръщайте се към тази сила за идеи и вдъхновение.
 • Дайте израз на творческите си способности. Във вас се крият огромни творчески възможности за разрешение на всеки проблем, както и за генериране на оригинални идеи. Вие сте потенциални гении. Проникнете се от това убеждение и тогава ще бъдете в състояние да преодолеете всяко препятствие и да постигнете всяка набелязана цел.
 • Правете нещо всеки ден. Използвайте принципа на движещата сила на успеха, като всеки ден правите по една стъпка към своите цели. Ориентацията към действие е изключително важна за успеха.
 • Работете, докато не постигнете успех. Способността да упорствате повече от другите е качество, гарантиращо победа. Упоритостта е самодисциплина в действие и критерий за вярата ви в самите вас. Никога не се предавайте!

Това са най-важните принципи на целеустремеността. Прилагайте ги в живота си и никой няма да може да ви спре по пътя към успеха. На добър път!

 

Как да постигаме целите си – Брайън Трейси*, briantracy.com

Издателство: Световна библиотека, sbbooks.eu

* БРАЙЪН ТРЕЙСИ ИДВА В БЪЛГАРИЯ! Да, на 31 май, 2017 г., в Интер Експо Център – София, от 9:30 до 17:15 ч. световноизвестният бизнес лектор и ментор ще проведе семинар на тема „Психология на продажбите“. Основните въпроси, които ще бъдат разисквани, са как да създаме ефективна връзка с клиентите си, как да наложим продукта си, как да продаваме успешно… Не пропускайте тази уникална възможност да почерпите идеи и вдъхновение от един от най-будните умове днес! За повече информация посетете сайта на организаторите: webandevents.com. Билети можете да закупите на  briantracy.bg.

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Можете да бъдете всичко, което искате. Стига наистина да го искате…

Променете отношението си към себе си и ще промените живота си!

Успехът не е въпрос на късмет, а на избор

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си