Не изневерявай на себе си и успехът няма да ти изневери!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: indix.com

снимка: indix.com

Ако искате да станете орел, летете с орлите…

Най-важният елемент за сдобиване с дългосрочен успех е навикът активно да се работи над плановете, идеите и целите. Колкото повече са опитите ви в това отношение, толкова по-скоро те ще ви доведат до успеха. Има пряка връзка между броя опити и достиженията. Ето стъпките, които биха могли да ви доведат до един повече от задоволителен живот.

  • Отключете потенциала си. Помнете, че вашият потенциал е безграничен. Всичко, което сте постигнали до този момент, е само подготовка за удивителните неща, които ви предстоят.
  • Придобийте контрол над своя живот. Вие носите пълна отговорност за онова, което говорите, мислите и правите, за онова, което се случва с вас. Не обвинявайте другите и не търсете оправдания, а всеки ден се придвижвайте по стъпка към набилязаната цел.
  • Създайте собственото си бъдеще. Представете си, че вашите възможности не са ограничени от никакви рамки. Вие сте в състояние да постигнете всичко, което пожелаете. Планирайте бъдещето си така, сякаш на ваше разположение са всички ресурси за изграждане на един идеален живот.
  • Изяснете целите си. Личността ви се формира от вашите вътрешни убеждения. Отделете време, за да обмислите в какво всъщност вярвате и какво ви вълнува. Не се отказвайте от онова, което ви се струва правилно.
  • Подложете на анализ убежденията си. Вашите убеждения относно собствените ви способности и околния свят ще оказват върху мислите и постъпките ви по-голямо влияние, отколкото който и да е друг фактор. Постарайте се убежденията ви да са положителни и съответстващи на избраните цели.
  • Премахнете пътните прегради. Успехът се предопределя от способността за решение на възникващите в процеса на движение проблеми и за отстраняване на препятствията, възникващи по пътя към целта. Тази способност се придобива с търпение и усилия.
  • Общувайте с подходящите хора. Изборът на хората, с които да живеете, общувате и работите, ще окаже решаващо влияние върху успеха ви. От днес нататък общувайте само с онези, които харесвате, които уважавате и цените. Ако искате да станете орел, летете с орлите.
  • Съставете си план за действие. Обикновеният човек с внимателно обмислен план излиза с няколко гърди пред който и да е гений, действащ стихийно. Способността ви да организирате действията си ще ви позволи да постигнете невероятни цели.
  • Научете се да управлявате времето си… Преди конкретна работа определете приоритетите си и се концентрирайте върху оптималното използване на собственото време.
  • Визуализирайте своите цели. Направлявайте мислените си образи. Постоянно си представяйте мислено своите цели като вече осъществени. Мислените образи и представи активизират вътрешния потенциал и спомагат за превръщането на желаното в действителност.
  • Aктивизирайте свръхсъзнанието си. Във вас дреме огромна сила, способна да ви донесе всичко, което желаете. Обръщайте се към тази сила за идеи и вдъхновение.
  • Дайте израз на творческите си способности. Във вас се крият огромни творчески възможности за разрешение на всеки проблем, както и за генериране на оригинални идеи. Вие сте потенциални гении. Проникнете се от това убеждение и тогава ще бъдете в състояние да преодолеете всяко препятствие и да постигнете всяка набелязана цел.
  • Правете нещо всеки ден. Използвайте принципа на движещата сила на успеха, като всеки ден правите по една стъпка към своите цели. Ориентацията към действие е изключително важна за успеха.
  • Работете, докато не постигнете успех. Способността да упорствате повече от другите е качество, гарантиращо победа. Упоритостта е самодисциплина в действие и критерий за вярата ви в самите вас. Никога не се предавайте!

Това са най-важните принципи на целеустремеността. Прилагайте ги в живота си и никой няма да може да ви спре по пътя към успеха. На добър път!

 

Как да постигаме целите си – Брайън Трейси*, briantracy.com

Издателство: Световна библиотека, sbbooks.eu

* БРАЙЪН ТРЕЙСИ ИДВА В БЪЛГАРИЯ! Да, на 31 май, 2017 г., в Интер Експо Център – София, от 9:30 до 17:15 ч. световноизвестният бизнес лектор и ментор ще проведе семинар на тема „Психология на продажбите“. Основните въпроси, които ще бъдат разисквани, са как да създаме ефективна връзка с клиентите си, как да наложим продукта си, как да продаваме успешно… Не пропускайте тази уникална възможност да почерпите идеи и вдъхновение от един от най-будните умове днес! За повече информация посетете сайта на организаторите: webandevents.com. Билети можете да закупите на  briantracy.bg.

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Можете да бъдете всичко, което искате. Стига наистина да го искате…

Променете отношението си към себе си и ще промените живота си!

Успехът не е въпрос на късмет, а на избор