Всички неща в живота ни се случват, защото сме ги поканили с мислите си

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Всяка случка, всеки човек, всяко взаимоотношение – те са част от живота ти, защото Ти си ги извикал.

Всемогъщият Закон за привличането (т.е. подобните се привличат) е в основата на всичко, което изживяваш. Така всеки път, когато си помислиш нещо, стартираш процеса на привличане на същността на тази тема и обект в собственото си изживяване. Щом веднъж си активирал в себе си процеса „мисъл-Вибрация“, като си насочил мисълта си към нещо, появява се едно прогресиращо разширение.
С други думи, колкото повече внимание обръщаш на нещо, толкова повече се активира и нараства в теб неговата Вибрация. И колкото по-дълго продължава това, толкова по-мощно е привличането… докато накрая не получиш неоспоримо доказателство за тази активна Вибрация в своя живот. Всички неща, които се случват в твоя живот, идват, защото ти си ги извикал и поканил с мислите си.

Запомни, без значение дали мислиш за желани или нежелани неща, ти изпращаш вибрационно (мисловно) „искане“, което привлича все повече неща, за които мислиш. И всичко, което ти се случва – всички хора и отношения, всички изживявания, ситуации, които идват при тебе, идват в отговор на твоята Вибрационна покана.

Кулминацията на взаимоотношенията, обстоятелствата и събитията, които привличаш към себе си, е абсолютно точна в отговора си на твоето Вибрационно искане. Ако обръщаш внимание как се случват нещата за тебе, ще получиш ясно разбиране за Вибрационните искания, които излъчваш, тъй като винаги получаваш същността на онова, за което мислиш, без значение дали е желано или не.

Наричаме този процес осъзнаване cлед проявление: да вибрираш (мислиш) без осъзната насока на мисълта, но да забележиш резултатите от мислите едва след като те са се проявили в нещо реално и осезаемо, например намаляващата ти банкова сметка, нежелано физическо състояние или неприятни взаимоотношения.

Когато се фокусираш над тема, обект или ситуация и се почувстваш зле, не темата, обектът или ситуацията са причината за лошите ти чувства. Чувстваш се зле, защото мислите, свързани с тези теми, са причинили Вибрационно разделение в теб. С други думи, избрал си да обърнеш внимание на нещо, на което Първоизточникът в теб не обръща внимание. И има добра причина Първоизточникът в теб да не обръща внимание на това, което те кара да се чувстваш зле, в момента, в който му обръщаш внимание.

Първоизточникът разбира могъщата сила на привличането и не иска да допринася за сътворяването на нежелани неща чрез вниманието си. А когато ти го правиш, се чувстваш зле. Всеки път.

И обратно, когато имаш мисли, от които се чувстваш изпълнен с желание, страстен, пламенен, и щастлив, или любящ, и нетърпелив за новото, което идва, ти си избрал мисли, към които по-голямата част от теб напълно се присъединява, и вместо да се стигне до разделяне между теб и твоя Първоизточник, ти създаваш партньорство или връзка със силата, яснотата и Благополучието.

Да осъзнаеш съществуването и да разбереш важността на личната ти Емоционална система за напътствие е от най-голямо значение за теб. Когато си осъзнат за съществуването на твоите две важни Вибрационни перспективи и когато разбираш как се съотнасят една към друга, тогава ще държиш и ключа за твоето радостно Съзнателно Сътворяване. Без това разбиране ти си като коркова тапа, която подскача над разяреното море, подхвърляна от течението и вятъра, извън всякакъв контрол.

Би могъл да кажеш, че във всеки момент действително имаш достъп единствено до две емоции: една, от която се чувстваш добре, и друга, от която се чувстваш зле. Ако вземеш решение, че където и да се намираш и без значение над какво се фокусираш, ще достигаш мисълта, която те кара да се чувстваш най-добре от мястото, на което си, тогава ще развиваш постоянна връзка със своето Вътрешно Аз, с Първоизточника и с всичко, за което мечтаеш. И тогава животът ти ще стане перманентно радостен. Това е бил твоят план: да пресяваш разнообразните неща в ежедневието, да достигаш лична яснота за това какво предпочиташ, тема по тема, и тогава да достигаш изравняване с твоята вечно развиваща се истинска Същност.

 

Вихърът – Естер и Джери Хикс, abraham-hicks.com

Издателство: Сребърно звънче,  srebarnozvanche.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Естер и Джери Хикс: Какво забравяме, когато прилагаме Закона за привличането

За да създадете бъдещето, което искате, първо създайте мисли, каквито искате

Любовта е като самотна планинска хижа: човек намира там само това, което сам е донесъл